Započeli upisi u 3. Malu planinarsku školu Planinarskog društva ‘Opatija’

Započeli upisi u 3. Malu planinarsku školu Planinarskog društva ‘Opatija’

Foto: Silvia Sušanj

— Svi su izleti jednodnevni, osim zadnjeg vikenda, kada će se održati dvodnevna vježba i polaznici moraju obvezatno prespavati u Planinarskom domu „Poklon“, stoji u objavi Planinarskog društva ‘Opatija’.

Opatija – Planinarsko društvo „Opatija“ poziva djecu između 9 i 12 godina da se upišu u 3. Malu planinarsku školu, koju organizira u ožujku i travnju 2020. godine. Maksimalan je broj sudionika 30.

— Polaznici će steći osnovna znanja o planinarskoj opremi, orijentaciji, kretanju i boravku u planini, planinarskoj etici i ponašanju, planiranju izleta, povijesti planinarstva i alpinizma, osnovama meteorologije i opasnostima u planini te se upoznati s osnovama penjanja i speleologije. Predavanja se održavaju uglavnom u Planinarskom domu „Poklon“, kojim Planinarsko društvo „Opatija“ upravlja, a tek manjim dijelom u opatijskoj Vili „Antonio“. Glavni dio aktivnosti održava se na otvorenome na području Učke, a organiziran je i jedan izlet vlakom. Svi su izleti jednodnevni, osim zadnjeg vikenda, kada će se održati dvodnevna vježba i polaznici moraju obvezatno prespavati u Planinarskom domu „Poklon“, stoji u objavi Planinarskog društva ‘Opatija’.

Školarina iznosi 150,00 kn, a prijave se primaju redom kojim su zaprimljene do popunjenja mjesta na službenu adresu e-pošte Društva: pdopatija1950@gmail.com. Više informacija može se doznati od voditeljice Škole Ivane Eterović (098/176-3498).

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net