2. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra

lovran_jedra_sm… pravo nastupa na regati imaju tradicijske drvene barke tipa batana, pasara, guc, gajeta, leut i dr. opremljene tradicijskim jedrima…
Mošćenička Draga – Katedra Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga zajedno s Turističkom zajednicom i Općinom Mošćenička Draga organizira 2. Smotru i regatu tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi ove subote, 17. srpnja 2010. godine.
Pokretanje projekta očuvanja pomorske, ribarske i brodograđevne baštine našeg zavičaja s organizacijom smotre i regate tradicijskih barki na jedra zasigurno može poslužiti kao ogledni primjer za kasnije pokretanje složenijih projekata. Organizacijom ovakvih manifestacija prezentira se i ističe značenje očuvanja i revitalizacije naše baštine, a doprinosi se i razvoju turističke privrede našeg zavičaja.
Organizacijom ove manifestacije organizator želi podignuti i svijest društva o tome da je hrvatska pomorska zemlja te da je stoga posebno važno naglašavati značenje mora i Jadranske kulture.
Pravo nastupa na regati imaju tradicijske drvene barke tipa batana, pasara, guc, gajeta, leut i dr. opremljene tradicijskim jedrima (oglavno, latinsko, sošno i sl.), ali i barke od stakloplastike tradicijskih linija opremljene tradicijskim jedrima. U posade barki poželjno je uključiti djecu čime se postiže i maritimno odgojni učinak.
Svi sudionici dobiti će povelju o sudjelovanju na regati, a najbolji u svojoj kategoriji i nagrade. Osim za natjecateljske uspjehe, dodijeliti će se i posebne nagrade koje služe poticanju očuvanja pomorske, ribarske i brodograđevne baštine.

Liburnija.net: Plakat za ovogodišnju regatu @ Mošćenička Draga

Liburnija.net: Plakat za ovogodišnju regatu @ Mošćenička Draga


Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Soft Summer Night @ Mošćenička Draga
VIDEO: Sport i glazba @ Mošćenička Draga
AUDIO, FOTO: Guc, pasara, batana @ Lovran
Tura na Trebišće
Vrijedna donacija

error: Content is protected !!