FOTO: Završen 17. Liburnia Jazz Festival – Melodije Kube i Mediterana prenijeli Cubismo i Elvis Stanić Group @ Opatija

Sinoć je zatvoreno 17. izdanje jazz festivala koje je otvorio Richard Bona u petak – tri glavna nastupa bila su u znaku spajanja ritmova Kube s naslijeđem Mediterana i Afrike. Vizualne dojmove s obje večeri pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Opatija – Nastupom ”domaćina”, Elvis Stanić Groupa, zaključen je sinoć 17. Liburnia Jazz Festival koji je odličnim nastupom u petak navečer otvorio Richard Bona i njegov Mandekan Cubano.

Druga večer festivala također je bila u znaku glazbe inspirirane kubanskim muzičkim naslijeđem, no ”pomiješane” s mediteranskim melodijama – na Ljetnoj pozornici nastupio je Cubismo, najpoznatiji ”latin jazz” sastav u ovom dijelu Europe, koji je tijekom dugogodišnjeg stvaralaštva naišao i na lijep prijem u Europi.

Ova domaća koncertna atrakcija, na čijim je nastupima gotovo nemoguće ne zaplesati, ispunila je publiku pozitivnim vibracijama, a melodije ”osunčanog Mediterana” nastavio je u nedjelju navečer na terasi Kvarnera širiti i opatijski jazz majstor i organizator Liburnia Jazz Festivala Elvis Stanić sa svojim sastavom.

Vizualne dojmove s obje večeri pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!