Iz kuloara u vijećnicu: Vile u Poljanama i rasprave gradonačelnikove supruge postale tema sjednice Vijeća @ Opatija

gradsko vijece rasprava ernie gigante deskovic 2017 (2)

Nakon što je Danko Žitinić na pretposljednjoj sjednici Vijeća kazao da SDP ne brine ”je li KTC bitan, nego je li od njega gradonačelnik financirao svoje vile na Poljanama” i zbog toga zaradio i prijavu od strane gradonačelnika Dujmića, na posljednjoj sjednici Vijeća Dujmić je obrazložio ”incident” koji se dogodio u Udruženju obrtnika početkom ožujka.

Opatija – Famozne vile u Poljanama, koje navodno gradi tvrtka u vlasništvu obitelji opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića, postale su česta tema sjednica opatijskog Gradskog vijeća u samom ”smiraju” aktualnog saziva. Nakon što je Danko Žitinić na pretposljednjoj sjednici Vijeća kazao da SDP ne brine ”je li KTC bitan, nego je li od njega gradonačelnik financirao svoje vile na Poljanama” i zbog toga zaradio i prijavu od strane gradonačelnika Dujmića, na posljednjoj sjednici Vijeća Dujmić je obrazložio ”incident” koji se dogodio u Udruženju obrtnika početkom ožujka.

– Priča se po gradu da Vaša supruga upala u prostorije Udruženja obrtnika i tražila ljude koji su navodno negativno govorili o vilama koje gradi u Poljanama. Kako sam doznao, tom prilikom napravila je pravu scenu, vikala i tražila službenu ispriku. Zanima me je li to istina, iako se nadam da nije, pitao je Igor Puž iz Akcije mladih gradonačelnika, istaknuvši i da je gospođa od koje je isprika tražena uzrujana takvim pristupom.

Gradonačelnik Dujmić je potvrdio da se takva situacija dogodila, ali je kazao kako nije bilo incidenta niti vikanja, nego je reakcija njegove supruge bila sasvim očekivana.

– Na službenom sastanku Udruženja obrtnika je izneseno nekoliko neistina i objeda o mojoj obitelji. Kada je moja supruga za to doznala, otišla je kod gospodina Mušća i tražila osobu koja je to rekla. Od gospođe je tražila ispriku, i gospođa se izvinula, kazao je Dujmić.

I tajnik Udruženja obrtnika, ujedno i gradski vijećnik iz redova HSU-a Dušan Mušćo potvrdio je kako je ”supruga gospodina gradonačelnika došla u udruženje i tražila ime gospođe koja je navodno rekla nešto protiv nje”.

– To nije bilo izrečeno na službenom sastanku, nego nakon završetka sastanka Ceha frizera i kozmetičara, u neslužbenoj raspravi u kojoj su sudjelovale članice. Iskreno, s obzirom da je sjednica završila, nisam čuo što se govorilo na tom druženju, ali znam da službeno nikakvlih sličnih komentara nije bilo, rekao je Mušćo.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!