Izglasan UPU Ika-Oprič

vijece_skalini-1…najzanimljiviju točku vijeća,raspravu o ‘slučaju škalini’, možete pročitati na ovom linku
…još jedno usklađenje s novim propisima, ovog puta sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, nije uspjelo – obzirom na oprečna mišljenja o početku provedbe javnih natječaja…

Opatija – Opatijski gradski vijećnici danas su donijeli Urbanistički plan uređenja Ika-Oprič. Planom su definirani uvjeti u posljednjem dijelu opatijskog priobalja koji do sada nije bio pokriven UPU-om.
Tako zona društvenih namjena podrazumijeva površine namijenjene izgradnji visokoškolske ustanove, te studentskog doma i dječjeg vrtića, kao i površine za sportsko-rekreacijske sadržaje. Područje luke otvorene za javni promet razgraničeno je na putničku luku, ribarski, komunalni i nautički vez, te na zajednički dio luke, a planirani su i kapaciteti priveza. Obje strane lokalne politike pohvalile su kvalitetu pripremu Plana, koji je izradila Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije. U ime Zavoda, vijećnicima je prijedlog Plana prezentirao Duško Dobrila.

Liburnija.net: Helena Masarić, Fernando Kirigin, Hrvoje Marušić i Bruno Starčić...

Liburnija.net: Helena Masarić, Fernando Kirigin, Hrvoje Marušić i Bruno Starčić...


Još jedno usklađenje s novim propisima, ovog puta sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, nije uspjelo. Zbog podijeljenih glasova, nije donesena odluka kojom se uređuje provedba javnog natječaja te uvjeti za članove nadzornih odbora trgovačkih društava u kojima Grad ima udjele i dionice. Sporno je bilo treba li za provedbu natječaja čekati istek mandata sadašnjih gradskih predstavnika u nadzornim odborima, ili – što je zagovarala opozicija – da se već u roku od 30 dana od stupanja odluke na snagu raspišu natječaji za ta mjesta. Izostanak dvoje vijećnika vladajuće koalicije s današnje sjednice doveo je do pat pozicije prilikom glasovanja, pa odluka nije usvojena.
Socijalni program Grada Opatije proširen je pravom građana koji ostvaruju stalnu pomoć, odnosno koji zadovoljavaju socijalni uvjet iz gradske Odluke o socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti, na dodatnu pogodnost – plaćanje vodnih usluga ispod njihove osnovne cijene, za količinu isporučene vode nužne za osnovne potrebe kućanstva. Time Opatija postaje jedna od prvih lokalnih jedinica koja socijalni kriterij ugrađuje u zadaću usklađenja tarifa sa Zakonom o vodama, zadaću koja uskoro očekuje sve isporučitelje vode u zemlji.
Kroz više točaka na današnjem je dnevnom redu bila zastupljena etika lokalnih političara. Osim izvješća o prošlogodišnjem radu Etičkog odbora, vijećnici su informirani da je Odbor, nakon provedenih postupaka, nedavno utvrdio kako su Etički kodeks povrijedili vijećnici Nikica Pažin (NL NP) i Marko Ćorić (HDZ), te zamjenik gradonačelnika Ernie Gigante Dešković (IDS). Svima su na teret stavljeni uvredljivi istupi na sjednici Gradskog vijeća održanoj 26. listopada prošle godine. Pored predsjednice Suzi Petričić, Etički odbor čine po jedan vijećnik većinske koalicije i oporbe – dr. Viktor Peršić (SDP) i Igor Puž (AM).
Na red je došla i popuna mjesta potpredsjednika Gradskog vijeća, na koje je izabran Marko Orešković (NL AM), naslijedivši Sandija Kršanca (AM) nakon njegove ostavke na vijećničku dužnost.
Liburnija.net: Gradsko vijeće @ Opatija

Liburnija.net: Gradsko vijeće @ Opatija


Liburnija.net: Marko Ćorić - Pince performans @ Opatija

Liburnija.net: Marko Ćorić - Pince performans @ Opatija


Liburnija.net: Duško Dobrila @ Opatija

Liburnija.net: Duško Dobrila @ Opatija


Liburnija.net: Pogled s galerije @ Opatija

Liburnija.net: Pogled s galerije @ Opatija


Liburnija.net: Igor Puž i Danijel Jerman @ Opatija

Liburnija.net: Igor Puž i Danijel Jerman @ Opatija


Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!