KUD Učka: Svečani koncert povodom zlatnog jubileja @ Opatija

Liburnija.net: Ivan Sarajlić, Suzi Mustač, Marijuči Lenžer i Biserka Gadžo @ Opatija

Uz 25 članica zbora u programu sudjeluje maestro Saša Matovina, voditelj zbora, koji će nastupiti i kao solo izvođač, Zvonejski kanturi i Mauro Staraj, dok će program voditi Mario Lipovšek Batiffiaca. Ulaz na koncert je besplatan.

Opatija – Slavljenički koncert ženske pjevačke skupine KUD-a ‘Učka’ iz Matulja koji će se održati 10. studenog, u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta, na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji najavili su Marija Lenžer, predsjednica KUD-a Učka, Suzana Mustač, potpredsjednica KUD-a, Biserka Gadžo pročelnica Općine Matulji te Ivan Sarajlić, voditelj korporativnih komunikacija Milenij hotela.

Uz najavu svečanog koncerta, kojim ženski pjevački zbor KUD-a Učka obilježava 50. godišnjicu djelovanja, koji će se 10. studenoga s početkom u 19 sati održati u hotelu 4. opatijska cvijeta, članice KUD-a najavile su promociju i novog albuma te okrugli stol na temu zborskog pjevanja u matuljskom kraju.

– Ovim putem pozivamo sve bivše članice KUD-a ‘Učka’ da dođu na svečani koncert i tako daju svoj prilog obilježavanju ovog značajnog jubileja, istaknule su članice KUD-a Učka, te se posebno zahvalile Općini Matulji na pokroviteljstvu kompletnog projekta.

Na samom koncertu bit će predstavljen novi album s 13 pjesama koji izlazi pod nazivom ‘Zlato pod Učkun’ te video spot pjesme ‘Djevojka sa sela’ što ga je KUD ‘Učka’ snimio u Zalukima, a koji je realiziran u suradnji s Robertom Kalčićem.

– Uz 25 članica zbora u programu sudjeluje maestro Saša Matovina, voditelj zbora, koji će nastupiti i kao solo izvođač, Zvonejski kanturi i Mauro Staraj, dok će program voditi Mario Lipovšek Batiffiaca, dodale su organizatorice iz KUD-a Učka.

Nekoliko dana uoči svečanog koncerta, tj. sutra, 7. studenoga u vijećnici Općine Matulji bit će održan okrugli stol na temu zborskog pjevanja u matuljskom kraju, a u kojem će sudjelovati svi dosadašnji voditelji zbora, uključujući maestra Lea Ivančića, prvog voditelja i osnivača zbora te aktivni kulturni djelatnici s područja općine.

Podsjetimo, obilježavanje jubileja započelo još 8. ožujka ove godine manifestacijom pod nazivom ‘Judi kulturnega amaterizma 80-ih’, nakon čega je KUD ‘Učka’ bila domaćinom 1. smotre liburnijskih zborova.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!