Mala repriza lokalnih izbora: Nadmetanje za mjesne odbore prolazi gotovo bez nezavisnih i uz borbu pet stranaka @ Kastav

U svih pet mjesnih odbora pojavila se samo jedna nezavisna lista, ona Rajka Vučinovića u Rešetarima, a to je i jedino mjesto gdje će birači imati „šesti izbor“.

Kastav – Svojevrsna „mala repriza“ nedavnih lokalnih izbora u Kastvu mogli bi biti izbori za vijeća mjesnih odbora koji će se održati 25. veljače, jer će na njima sudjelovati ključni akteri nedavnih neizvjesnih borbi za izvršnu i parlamentarnu vlast u Kastvu.

Kastavci će birati svoje predstavnike u pet mjesnih odbora, a u svih pet natječe se pet istih stranačkih „kombinacija“, koje su odigrale zapaženu ulogu i na nedavnim lokalnim izborima. Tako se, uz kastavske reformiste koji su postizborno „osvojili“ mjesto predsjednika Gradskog vijeća, na listićima svih pet mjesnih odbora nalaze Akcija mladih, HDZ s koalicijskim partnerima, SDP i PGS. Jedina razlika u odnosu na prošloljetne izbore jest u činjenici da su SDP i PGS tada izašli zajedno, u koaliciji, dok će sada u svim mjesnim odborima izaći zasebno, svaka stranka sa svojom listom.

U svih pet mjesnih odbora pojavila se samo jedna nezavisna lista, ona Rajka Vučinovića u Rešetarima, a to je i jedino mjesto gdje će birači imati „šesti izbor“. Uz Vučinovića, nositelji lista su Marko Petković (Akcija mladih), Ivan Andrijević (HDZ i partneri), Borna Buzarinov (Reformisti), Bojan Marčić (PGS) i Ivica Peranić (SDP).

U mjesnom odboru Kastav liste će nositi Siniša Pavlinić (AM), Josip Bakić (HDZ), Marlan Dubrović (NSR), Luka Berač (PGS) i Sandra Srdoč (SDP). U Brnčićima, lideri će biti Irena Šarlija (AM), Miran Pendić (HDZ), Šaban Šokić (NSR), Renato Jelovica (PGS) i Andrej Gherliza (SDP). U Rubešima, prva mjesta imat će Petar Sinko (AM), Marijo Rubeša (HDZ), Zorica Brtan (NSR), Gordan Srdoč (PGS) te Bruno Kraljić (SDP), a u Spinčićima Dalibor Ravnić (AM), Irena Kukurin Barić (HDZ), Anto Vranjić (NSR), Slavko Marot (PGS) i Stanko Vučetić (SDP).

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!