Općina Lovran slavi svoj dan – Idući dani proteći će u znaku proslave blagdana sv. Jurja

Arhiva

Lovrance i posjetitelje Lovrana očekuje pregršt sportskih, kulturnih i edukativnih sadržaja.

Lovran – Svoj dan – blagdan sv. Jurja – proslavit će idućih dana Općina Lovran, a program obilježavanja svečanosti lovranskog nebeskog zaštitnika počinje već danas, zdravicom za građanstvo i posjetitelje Lovrana koji od 10 do 13 sati pod marunom organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Lovran.

Tijekom sutrašnjeg dana održat će se niz sportskih događanja – u 8 sati počinje klupsko prvenstvo u svim kategorijama sportskog ribolova „Kup sv. Jurja 2018“ u organizaciji ŠRD Zubatac, od 12 sati kreće trening regata za klasu Optimist u organizaciji JK Istra, a od 9 do 16 sati igrat će se međunarodni boćarski turnir za žene u Društvenom domu Liganj. U isto vrijeme doržat će se radionica obnove suhozida „Kamik i gromači“ na području Lignja.

Nedjelja, 22. travnja, donosi nastavak sportsko-ribolovnih aktivnosti i radionice izrade suhozida, dok će u ponedjeljak delegacija Općine položiti vijenac kod Centralnog križa na lovranskom groblju.

Osnovna škola Viktora Cara Emina u utorak će proslaviti svoj Sportski dan škole, a iste večeri u 18 sati školski će zbor u centru Gervais u Opatiji predstaviti svoj prvi nosač zvuka, uz slobodan ulaz. Od 19 sati u Crkvi sv. Jurja počinje svečana misa koju će predvoditi vlč. Đuliano Trdić.

U srijedu, 25. travnja vijence kod spomenika u blizini crvke sv. Trojstva polaže Udruga antifašističkih boraca i antifašista Liburnije, podružnica Lovran u 14 sati, a u 17 sati na igralištu Lokva počinje jubilarni, 25. tradicionalni nogometni turnir „Sveti Juraj 2018“ na kojem će sudjelovati NK „Draga“ Mošćenička Draga, NK „Klana“ Klana, NK „Rječina“ Dražice i HNK „Lovran“.

Četvrtak će donijeti promociju 5. knjige Zbornika Lovranšćine u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Lovran s početkom u 18.30 sati u Galeriji Lovranski guc, a petak još nekoliko zanimljivih događanja. Naime, od 15.30 do 17.30 održava se 8. lovranski Dječji dan pod motom „Zajedno za dječja prava“ na Trgu slobode, u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija i Općinskog koordinacijskog odbora „Općina Lovran prijatelj djece“. Sudjelovat će Osnovna škola Viktora Cara Emina Lovran, Dječji vrtić Opatija – Vrtić Lovran, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“, Društvo Naša Djeca, Ogranak Lovran, Umjetnička škola Matka Brajše Rašana, Labin, Područni odjel Lovran – harmonika uz uključenje svih lovranskih ugostitelja. Istoga dana, u prostoru Zajednice Talijana Lovran u 19 sati zakazano je otvorenje izložbe izložba umjetničkih fotografija „Lovran slavi“ kojom će se predstaviti Jerko Gudac.

Program završava u subotu, 28. travnja svečanom misom u Crkvi sv. Jurja u 11 sati, uz podjelu sakramenta krizme.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!