Počinje proslava sto godina NK Opatija

stogodina_nk_opatija-1…detalje proslave koja će potrajati do kraja godine predstavili su čelnici kluba i organizacijskog odbora…
…proslava sto godina postojanja počinje već ove subote na utakmici protiv Vrbovca…

Opatija – Utakmicom protiv Vrbovca ove subote NK Opatija proslavit će točno stotu obljetnicu svoga postojanja, a upravo na toj utakmici 31. kola 3. HNL – Zapad započet će i proslava velikog jubileja opatijskog nogometnog kluba.
– Zašto svečanost počinje ove subote? Zato što je 14. svibnja 1911. godine na Sušaku odigrana prva utakmica opatijskog nogometnog kluba, koji je tada nosio ime Nogometni odjel Hrvatskog sokola Opatija – Volosko. Te je godine i osnovan ovaj odjel, a osnovali su ga studenti Trgovačke akademije iz Beča, slično kao što su splitski “Hajduk” osnovali praški studenti. Dvije godine kasnije, u prosincu 1913. godine, osnovan je Slavenski športski klub, čije je ime “Opatija” predložio kasnije proslavljeni kompozitor Ivan Matetić Ronjgov. S tom utakmicom otvaramo drugo stoljeće postojanja opatijskog nogometnog kluba. Početak utakmice je u 17 sati, no već u 16 i 30 sati na travnjaku će nastupiti opatijske mažoretkinje i Puhački orkestar Lovran, a početni udarac na utakmici izvest će Stojan Osojnak, legenda opatijskog, riječkog i hrvatskog nogometa. Odlučili smo da naša proslava bude skromna, ali od srca i otvorena za sve graðane i posjetitelje. Zato se ove subote neće naplaćivati ulaz na stadion, a nakon utakmice održat će se druženje igrača i publikekazao je Ivo Kirigin, predsjednik organizacijskog odbora proslave kluba.
Detalje oko proslave koja će potrajati do kraja godine predstavili su i predsjednik NK Opatija Milan Korolija te tajnik kluba Zdravko Šimić. Naglaslili su kako će se u sklopu obilježavanja sto godina kluba u narednim mjesecima održati niz zanimljivih sportskih i zabavnih događaja, te kazali kako je želja čelnika i igrača kluba organizirati koncert Jelene Rozge te jednu kvalifikacijsku utakmicu mlađih uzrasta hrvatske nogometne reprezentacije.
– Organizirat ćemo nogometni turnir s našim susjedima, vjerojatno krajem kolovoza, a planiramo ugostiti i jednog prvoligaša. Bilo bi prigodno da taj gost bude splitski Hajduk, koji je ove godine takoðer proslavio svojih stotinu godina. Opatija je 1913. godine gostovala u Splitu, i bila poražena rezultatom 3-0, a na uzvrat je klub čekao čak 87 godina – Hajduk je 2001. godine nastupio u Opatiji na proslavi 90. obljetnice kluba, podsjetio je Kirigin. Dodao je i da je ova dva kluba povezuje još jedan kuriozitet – opatijski nogometni klub jedno je vrijeme, nakon Prvog svjetskog rata nosio ime Hajduk.

Liburnija.net: Ivo Kirigin, Milan Korolija i Zdravko Šimić @ Opatija

Liburnija.net: Ivo Kirigin, Milan Korolija i Zdravko Šimić @ Opatija


Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Galerija zaboravljenih aseva: Povijesna utakmica s Hajdukom
Galerija zaboravljenih aseva: 1982. – 83. godina OD DNA DO VRHA…
Galerija zaboravljenih aseva: Zadnji Vološćani u seniorima
Galerija zaboravljenih aseva: Juniori – 1978.
Galerija zaboravljenih aseva: Back in ‘64
NK Opatija: Galerija zaboravljenih aseva…
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!