Predsjednik Vijeća Kurelić odriče se naknade za rad dok traje obustava proračuna @ Opatija

Na pitanje novinara, predsjednik Gradskog vijeća osvrnuo se i na nedavni izbor Opatije među pet gradova s najvećom kvalitetom života u Hrvatskoj, kazavši kako smatra da se ne radi o relevantnom izboru budući da je gradonačelnik Dujmić portalu gradonacelnik.hr koji ga je proveo uplatio 35 tisuća kuna iz proračuna.

Opatija – Predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić odrekao se svoje naknade za vrijeme trajanja obustave proračuna, a kazao je kako se nada da će slično postupiti i njegovi kolege iz Vijeća i predstavnici izvršne vlasti.

– Zbog odluke gradonačelnika Ive Dujmića o obustavi izvršenja proračuna, koja je dovela do toga da se građanima ne isplaćuju naknade iz proračuna, poput naknade za novorođenčad ili subvencije za nabavku udžbenika, podnio sam zahtjev da se tijekom vremena dok ova mjera bude na snazi, obustavi i isplata moje naknade kao predsjednika Gradskog vijeća. Smatram kako ne bi bilo moralno primati naknadu za svoj rad dok se građanima uskraćuju obećane naknade, rekao je Kurelić.

Kazao je kako se radi o osobnoj odluci te ne namjerava na nju nagovarati druge vijećnike, ali kako je već dio vijećnika predstavničke većine najavio kako će se također odreći naknade dok bude trajala obustava proračuna.

– Iako su naknade za rad vijećnika i plaće zaposlenih u Gradu izuzete od odluke o obustavi proračuna, vjerujem da će se i drugi pridružiti ovom činu, ne samo među kolegama u Vijeću, nego i u izvršnoj vlasti, rekao je Kurelić.

Na novinarsko pitanje koliko će obustava proračuna utjecati na nedavno priznanje Opatiji koju je portal gradonacelnik.hr uvrstio među pet gradova srednje veličine s najvećom kvalitetom života u Hrvatskoj, Kurelić je kazao kako ne smatra da se radi o osobito relevantnom izboru.

– Gradonačelnik Dujmić iz sredstava namijenjenih za promidžbu plaća portalu gradonacelnik.hr 35 tisuća kuna godišnje. A plaćene nagrade me ne zanimaju, poručio je Kurelić.

D. Ž. / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!