Županijska pročelnica Malatestinić: Grad Opatija ne želi potpisati sporazum o gradnji Doma zdravlja

Županijska pročelnica Malatestinić: Grad Opatija ne želi potpisati sporazum o gradnji Doma zdravlja

ARHIVA Projekt budućeg doma zdravlja

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Ivo Dujmić prebacio je lopticu na županijske službe, kazavši da ne zna zbog čega se nije krenulo u izgradnju, a jučer mu je „servis vratila“ pročelnica Đulija Malatestinić kazavši kako se u projekt nije išlo jer Grad Opatija nije spreman u njemu sudjelovati.

Opatija – Dom zdravlja Opatija česta je tema sjednica Gradskog vijeća, ali i Županijske skupštine, budući da se radi o projektu u kojem bi i regionalna i lokalna samouprava trebale sudjelovati. Na prošloj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Ivo Dujmić prebacio je lopticu na županijske službe, kazavši da ne zna zbog čega se nije krenulo u izgradnju, a jučer mu je „servis vratila“ pročelnica Đulija Malatestinić kazavši kako se u projekt nije išlo jer Grad Opatija nije spreman u njemu sudjelovati.

Naime, vijećnik iz Opatije Dušan Kotur na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine upitao je dokle se stiglo u pripremi za izgradnju Doma zdravlja u Opatiji.

– Nažalost, još uvijek čekamo odgovor Grada Opatije, obzirom da Grad Opatija nije spremna potpisati sporazum, odnosno temeljni dokument kojim bi se snosio rizik gradnje Doma zdravlja u dijelu troškova. Pokrivanje troškova izgradnje planira se prodajom postojeće zgrade Doma zdravlja, a razlika bi se, po sporazumu, podijelila između Grada i Županije. Još uvijek čekamo odgovor Grada Opatije, odgovorila je pročelnica Đulija Malatestinić.

 

 

 

 

error: Content is protected !!