Dujmić: Ne razumijem zbog čega Primorsko-goranska županija ne pokreće gradnju Doma zdravlja

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Ivo Dujmić kazao kako Primorsko-goranska županija mora graditi Dom zdravlja i kako ga mora graditi na terenima koje su dobili od države i Grada.

Opatija – Ljubo Kuntarić dobit će svoju ulicu u Voloskom, odlučilo je Gradsko vijeće na svojoj jučerašnjoj sjednici. Usvojen je tako prijedlog Mjesnog odbora Volosko da se imenom slavnog skladatelja nazove stubište koje povezuje Ulicu Andrije Štangera i Obalu Frana Supila.

Osim toga, Vijeće je usvojilo i program potpora poduzetnicima u visini od 900 tisuća kuna. No, veći dio tog iznosa – čak 590 tisuća kuna – odnosi se na ugovore zaključene u 2018. godini.

Od relativno skromnog dnevnog reda zanimljivija su bila vijećnička pitanja, pa je tako na pitanje Vlade Brnečića, nezavisnog vijećnika izabranog s njegove liste, gradonačelnik Ivo Dujmić kazao kako Primorsko-goranska županija mora graditi Dom zdravlja i kako ga mora graditi na terenima koje su dobili od države i Grada.

– Već dvije godine to ponavljam, ali vidim da se ništa ne miče i bojim se da će proći naš mandat, a da neće započeti s radovima. I nakon toga bojim se da će država vratiti svoje zemljište, a Opatija će ostati bez Doma zdravlja, rekao je Dujmić, dodavši da je Grad Opatija sve napravio i da ne razumije zašto Primorsko-goranska županija ne pokreće izgradnju novog Doma zdravlja jer je to „apsolutno njihova odgovornost“.

Zorica Sergo, također vijećnica Dujmićeve liste, pitala je što se dogodilo s tužbama Liburnija parkinga prema Gradu Opatiji za obeštećenje zbog odluka o besplatnom parkingu vikendima i tijekom manifestacija.

– Liburnija parking je za sve besplatno parkiranje vikendima i za vrijeme manifestacija uredno obeštećen. No, oni su dodatno, u vrijeme prije izbora, tražili obeštećenje u milijunima kuna. Mi smo mu rekli da nema za to argumente, a drago mi je da je došla i sudska presuda u našu korist. Nema milijunskog obeštećenja, Liburnija parking bit će obeštećen onoliko koliko je imao godinama po poslovnim knjigama, odgovorio je Dujmić.

 

error: Content is protected !!