2. HMNL: Susjedski derbi – Gorovo vs. Kastav

mnk_gorovo_sm…utakmica je prošla u fer i korektnom ozračju…
…na poluvremenu utakmice ekipa iz Opatija fight cluba održala je prezentaciju svojih aktivnosti…

Opatija – Prošle subote, 06. studenog odigran je prvi susjedski derbi u 2. HMNL između MNK Gorova i MNK Kastav.
– Nastavili smo s dobrim rezultatima i odigrali neriješeno s pritajenim favoritima ovog natjecanja. Premda ljestvica to ne pokazuje, Kastav je jedna vrlo dobra ekipa, predvođena jedinim licenciranim malonogometnim trenerom u našoj županiji Žarkom Martedićem i malonogometnim veteranom Džumretom Šerifijem, rekao nam je Domagoj Tramontana.
Moramo priznati da je MNK Kastav pokazao bolju igru i na mahove pravi mali nogomet, naši dečki su u zadnjoj minuti utakmice imali odličnu priliku za pobjedu, ali je vratar Alen Vukić (Opatijac koji igra za Kastav) odlično obranio udarac sa desne strane Tomislava Petričića, inače igrača utakmice.
Utakmica je prošla u fer i korektnom ozračju. Suđenje je bilo dobro, te ekipe nisu imale nikakve zamjerke niti na organizaciju niti na rad službenih osoba. Oko 80 gledatelja moglo je pratiti ovaj malonogometni derbi u našem kraju, a nije izostala niti podrška naše navijačke skupine Pešekani. Posebnu atrakciju priredili su nam članovi opatijskog kluba profesionalnog boksa i drugih borilačkih vještina OFC koji su prije utakmice i na poluvremenu odradili prezentaciju svojih aktivnosti. Kadet kluba Lovro Brčić pokazao nam je svoju vještinu na fokuserima, a borci Hrvoje Grivičić i Rene Pavić odradili su javni sparing na poluvremenu, sve pod budnim okom Zorana Zdelara, tajnika kluba.
– Također, treba spomenuti i Roberta Bagića, možda našeg najboljeg pojedinca i kreatora igre, te kapetana Duška Novkovića stupa obrane i igrača bez kojega ne možemo zamisliti našu igru. Dobro je odigrao i brzonogi Bojan “Pele” Popović, ovogodišnje pojačanje iz MNK Kvarnera. Česttke igračima, a posebno mladom treneru Danijelu Laziću kojemu je ovo već treća utakmica za redom bez poraza. Na kraju zahvala tehničkim sponzorima utakmice: Festival Opatija i Foto Kurti te dečkima koji su iznijeli najveći teret organizacije: Igor, Mario, Sandi, Uroš i Čobo, kazao nam je Domagoj Tramontana.
Jedna mala zanimljivost za kraj. Po prvi puta u jednoj službenoj utakmici jedan protiv drugoga zaigrala su braća Šerifi: Džumret i Senad kojemu će ova utakmica ostati u sjećanju jer je zabio svoj prvijenac za MNK Gorovo. Igrač utakmice bio je Tomislav Petričić, strijelac najljepšeg gola koji je odigrao jednu zrelu utakmicu i koji će ove sezone zasigurno odigrati ključnu ulogu u uspjesima opatijskog kluba.

Liburnija.net: Susjedski derbi - Gorovo vs. Kastav @ Opatija

Liburnija.net: Susjedski derbi - Gorovo vs. Kastav @ Opatija


Opatija, 4. Kolo
Suci: Čerljenko (Labin) i Rude (Paz)
Delegat: Verbanac (Labin)

Gledatelja: 80
Strijelci: 0-1 Tomljanović, 1-1 Petričić, 1-2 Krnjatić, 1-3 Kovčalija, 2-3, S. Šerifi, 3-3 Popović
MNK Gorovo: Milenković, Crepulja, Popović, Tomić, Vučetić, Petričić, S. Šerifi, Blečić, Bagić, Kovačević, Ćus i Novković
MNK Kastav: Vukić, Ivanov, Krnajtić, Tomljanović, Halilović, Kovčalija, Jurković, DŽ. Šerifi, Kosanović i Sinko
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Miroljubiv malonogometni derbi @ Gorovo
MNK Gorovo vs. MNK Otočac @ Gorovo

error: Content is protected !!