8. Dani Ičića – Brojni turniri, Ičićanski munjeni petoboj, blackminton i regata samo su dio bogatog sportskog programa

Turnir u nogometu na pijesku

Turnir u nogometu na pijesku

Ičićanski munjeni petoboj, odnosno tradicionalne igre bez granica zakazane su po završetku maškarane povorke radnog naziva ‘Letnja maškarana đita’, a grupe će se natjecati u “sportovima” kao što je utrka u sandolinama, bacanje žabica, bacanje aviona od papira, boćanje balonima napunjenim vodom i zabijanje čavla u cok.

Speedbadminton na plaži

Speedbadminton na plaži

Ičići – Nakon jučerašnjeg predstavljanja kulturno zabavnog programa koji će se održati u sklopu manifestacije 8. Dani Ičića u današnjem tekstu ćemo predstaviti bogat sportsko rekreacijski sadržaj.

Sportski dio otvorit će mladi ribolovci u petak, u 17 sati, na 8. Liburnia cup-u koji se održava u Lučici, dok za one malo starije po prvi puta organiziramo PES turnir (Pro Evolution Soccer) odnosno turnir u nogometu za play station konzole koji će biti projiciran na platnu. Broj igrača biti će limitiran na 16, a turnir počinje u 19:30 sati, najavio je Marin Starčić, predsjednik MO Ičići.

Subotu će obilježiti turnir u briškuli i trešeti za seniore dok će kao i posljednje tri godine snage u briškuli odmjeriti i djeca odnosno mladi do 14 g. starosti. Na plaži će se održati turnir u nogometu na pijesku za djecu u suradnji sa školom nogometa Primi passi, dok će turnir u crossmintonu (nekadašnjem speed badmintonu) organizirat SBK Pešekani iz Ičića.

Munjeni petoboj - boćanje vodenim balonima

Munjeni petoboj – boćanje vodenim balonima

– Također, ove godine planiramo održati pokazni turnir u blackmintonu, odnosno crossmintonu koji se igra u mraku gdje su dresovi, loptice i linije igrališta fluorescentni, odnosno svijetle u mraku. Ičićanski munjeni petoboj, odnosno tradicionalne igre bez granica zakazane su po završetku maškarane povorke radnog naziva ‘Letnja maškarana đita’, a grupe će se natjecati u “sportovima” kao što je utrka u sandolinama, bacanje žabica, bacanje aviona od papira, boćanje balonima napunjenim vodom i zabijanje čavla u cok. Paralelno s našim programom, a u suradnji s TZM Ičići u akavatoriju ispred Ičića, održavat će se 2. regata barkajola “Melkior Paragvaj” koja će ove godine imati međunarodni karakter, rezimirao je Marin Starčić i još jednom pozvao sve ljubitelje dobre zabave da im se ovog vikenda pridruže u Ičićima.

Regata Melkior Paragvaj

Regata Melkior Paragvaj

N. Cvjetovič / PodUčkun.net

error: Content is protected !!