FOTO: Brojna događanja za Uskrsni vikend @ Opatija

Niti jučer nije nedostajalo zbivanja – na kupalištu Slatina upriličena je svečana izložba oldtimera, a dan je zaključen koncertom za Erika Marčetu u vološćanskoj crkvi.

Opatija – Loše vrijeme nije uspjelo pokvariti usršnje programe u Opatiji – u gradu je tijekom tri dana vikenda ostvareno oko 10.200 noćenja, većina hotela bila je dobro popunjena, a iz niza programa svaki je gost, ali i Opatijac, mogao pronaći ponešto po ”svom guštu”.

Sam Uskrs počeo je uz veselje najmlađih – predstava ”Zlatno jaje” MAK Teatra iz Zagreba ispunila je kavanu Grand hotela ”4 opatijska cvijeta” dječjim smijehom, a nakon njenog završetka zabava je nastavljena uz lov na skrivene pisanice koje su svojim pronalazačima donijele i vrijedne nagrade.

U poslijepodnevnim i večernjim satima, na red su došli oni nešto stariji, odnosno ljubitelji dobre glabe. Fanovi pop i rock hitova iz ”zlatnog doba glazbe” mogli su u kavani hotela Milenij uživati u hitovima koji su proslavili zvijezde kao što su Stevie Wonder, Sting ili Joe Cocker, dok je navečer u kongresnoj dvorani hotela Adriatic više od 250 pari ušiju poslušalo nešto ”ozbiljnije” zvuke. Naime, Opatijski komorni orkestar (OKO) odlučio je od svog Uskrsnog koncerta napraviti tradiciju – lani su njime u Kristalnoj dvorani prvi puta svoje umijeće predstavili publici, a prekjučer su predstavili svoj novi program pod ravnanjem maestra Damira Smerdela, u kojemu se našlo mjesta za Schuberta, Wagnera i Bartoka.

Niti jučer nije nedostajalo zbivanja – na kupalištu Slatina upriličena je svečana izložba oldtimera, a dan je zaključen koncertom za Erika Marčetu u vološćanskoj crkvi. Brojna zbivanja očekuju nas do sredine travnja. U Villi Angiolini održava se ”standardna” izložba Hrvatskog muzeja turizma ”Pun kufer svega” uz radno vrijeme od 10 do 18 sati, a jedriličarska regata ”Proljetni kup za optimiste” održava se u vremenu od 5. do 7. travnja, dok će u istom razdoblju uz radno vrijeme od 10 do 19 sati na Slatini će biti otvoren Gast Expo, sajam hrvatskih vina i autohtonih delicija.

Jubilarna kazališna predstava ”Cabares Cabarei” Zijaha Sokolovića u kongresnoj dvorani hotela Adriatic održat će se 5. travnja u 20 sati, a uskrsni koncert pjevačkog zbora DVD-a Opatija u Villi Angiolini 7. travnja u 19 sati.

Uskrsna događanja zaključit će Opatija Expo Show, sajam automobila, nautike i turizma na kupalištu Slatina od 11. do 15. travnja u vremenu od 10 do 19 sati, nakon čega će biti vrijeme za Festival neovisnih kazališta (FEN) u organizaciji Festivala Opatija.

[nggallery id=697]

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net