FOTO/VIDEO Braća Gudac, Korado Korlević, KUD Lovor, Mario Battifiaca i sportski događaji u fokusu manifestacije Jesen u Lovranu

U nastavku teksta pogledajte veliku fotogaleriju (koju ćemo uskoro proširiti) i nekoliko video isječaka koje smo tijekom proteklog vikenda snimili u Lovranu…

Lovran – Bogat kulturno sportski program u sklopu manifestacije Jesen u Lovranu nastavljen je u četvrtak otvorenje izložbe posvećene Grazu i Rijeci kao gradovima koji se mogu podičiti titulama Europske prijestolnice kulture autorica Barbare Caspar i Dunje Larise.

Sportski dio vikenda otvoren je regatom „Marunada 2020“ za jedriličarske klase 420, Laser i Optimist u organizaciji JK Istra, a nastavljen je susretom škola ribolova pod nazivom „11. KUP Mića Žajica u organizaciji ŠRD na kojem je nastupilo 26 natjecatelja. Subotnji program na Trgu sv. Jurja uveličao je nastup KUD-a „Lovor“, dok je predavanje sjajnog Korada Korlevića pod nazivom „Asteroidi – od prijetnje do rudarenja“ zaokružilo subotnje druženje u znaku maruna. Vrijedi spomenuti da je šušur po Lovranu dodatno podigao i tradicionalni sajam robe široke potrošnje.

Jučerašnji program u organizaciji Zajednice Talijana Lovran otvoren je izložbom slika na temu lovora i maruna, a zanimljiv konceptualni rad predstavila su braća Jerko i Vladimir Gudac. Nakon otvorenja u kuli program je nastavljen na trgu Sv. Jurja na kojem je uz pratnju banda brojne ča hitove i najpoznatije talijanske kancone izveo Mario Battifiaca.

Bogat program manifestacije ‘Jesen u Lovranu’ nastavlja se proslavom 15. obljetnice djelovanja Slovenskog kulturnog društva „Snežnik“ koja je na rasporedu 23. listopada u 18 sati u Kinu Sloboda. U subotu, od 10:30 sati u Galeriji Laurus počinje Bajkaonica. Istog dana, od 8:30 do 10 sati, na rasporedu je susret oldtimera u organizaciji „Liburnija klasik kluba“. Također, subota, 24. listopada nam donosi otvorenje programa u Lignju, a od 10 do 18 sati predviđena je Etno izložba Udruge „Ognjišće“ i izložba gljiva te zabavni program uz Kokonića, Duleta & Bonacu, Šajetu i DJ Vedrana. Čakavska komedija „Va ambulante“ u izvedbi ansambla „Intermezzo“ počinje u 19 sati. „2.MaRun TREK” treking utrka zaleđem Lovrana, u organizaciji SRK Alba i Zajednice Talijana Lovran starta u 10 sati iz Lovranske Drage.

17. Biciklijada „Giro di Marunada“ u organizaciji BBK „Marun“ iz Lovrana starta u nedjelju u 11 sati iz Lignja. Također tijekom dana održat će se etno izložba Udruge „Ognjišće“ te izložba gljiva, a za zabavni program zaduženi su Trio Dellboys Unplugged, Trio Asi i Dejan Jedretić na harmonici.

„Lovranske glazbene priče“ koncert učenika Glazbene škole „M. Brajše Rašana“, područni odjel Lovran na rasporedu je u četvrtak, 29. listopada u Galeriji Laurus, a dan kasnije u petak, 30. listopada s početkom u 20 sati održat će se predstavljanje programa Zajednice kulturnih udruga PGŽ “Lovranske legende” koji će predstaviti Marina Stanger.

FOTO/VIDEO Braća Gudac, Korado Korlević, KUD Lovor I Mario Battifiaca Te Sportski Događaji U Fokusu Manifestacije Jesen U Lovranu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!