Gradonačelnikov sin Davor Dujmić tražio od Grada suglasnost za gradnju na lokaciji bivših ‘ičićanskih škalina’ @ Opatija

Gradonačelnikov sin Davor Dujmić tražio od Grada suglasnost za gradnju na lokaciji bivših ‘ičićanskih škalina’ @ Opatija

Arhiva: Rušenje škalina

Radi se o kontroverznom terenu, a uz suglasnost za dobivanje građevinske dozvole, Dujmić od Grada Opatije traži i dozvolu za otkupom susjednog terena. O zahtjevu će odlučivati zamjenik gradonačelnika Emil Priskić budući da se gradonačelnik Dujmić izuzeo od odluke…

Opatija – Davor Dujmić, sin gradonačelnika Opatije Ive Dujmića, podnio je Gradu Opatiji zahtjev za davanje suglasnosti za dobivanje građevinske dozvole na katastarskim česticama 304 i 307 u k. o. Ičići, koje su u njegovu vlasništvu, ali i na čestici 305, pašnjaku od 30 kvadratnih metara, koja je u vlasništvu Grada Opatije, „uz zahtjev za kupnju predmetne nekretnine“.

Izvijestili su o tome iz gradske uprave putem službenih stranica, dodavši kako je gradonačelnik Dujmić podnio zahtjev Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa za davanjem uputa o postupanju u navedenom predmetu.

Arhiva: Škalini nakon obnove 28.02.2011. @ Ičići

– Sukladno mišljenju Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a u cilju zaštite vlastitog integriteta i vjerodostojnosti  te očuvanja povjerenja građana u tijela javne vlasti, kao i radi otklanjanja svake sumnje da je obnašanje dužnosti gradonačelnika koristio za probitak povezane osobe, gradonačelnik Ivo Dujmić je ovlastio zamjenika gradonačelnika  Emila Priskića da zastupa Grad Opatiju u navedenom predmetu te da donese sve odluke u okviru nadležnosti gradonačelnika, navodi se u objavi na gradskim stranicama.

Zanimljivo je da se radi o javnosti dobro poznatom terenu, onom preko kojeg su vodili „slavni“ ičićanski škalini, kao dio povijesnog Veprinačkog puta. Zbog tog terena gradonačelnika Dujmića već se ranije optuživalo za sukob interesa jer je tražio rušenje stepenica koje su obnovljene gradskim sredstvima na zahtjev Mjesnog odbora Ičići.

Konkretno, činio je to tadašnji vijećnik Nikica Pažin koji je zbog svojih izjava završio i na sudu. Gradonačelnik Dujmić tužio ga je za klevetu zbog tvrdnji da je iskoristio poziciju na čelu Grada Opatije kako bi stekao imovinsku korist rušenjem škalina koje su dijelile parcele u njegovu vlasništvu, no spor je riješen u Pažinovu korist.

Ipak, pokušaji oporbe nisu urodili plodom, jer ičićanski škalini prije dvije godine „poravnati“ su bagerima.

Nije navedeno kakvu je odluku donio zamjenik Priskić, no očekuje se kako će ona biti pozitivna, budući da je „odbijenicu“ svome sinu gradonačelnik Dujmić mogao dati i bez straha zbog sukoba interesa.

 

error: Content is protected !!