12. Dani Ičića uz filmove, glazbu i igre

Autor: Nikola Cvjetović 17.08.2022

wp-content/uploads/2019/07/jerry-ricks-blues-festival-davide-anita-hihglanders-icici-2019-5.jpg

Kako bi obilježili 20 festivalskih godina, i nostalgično se vratili u prvih 13 izdanja LFF-a, u petak 19. kolovoza svi ljubitelji LFF-a i dokumentaraca na Kvarneru pozvani su na „Povratak u Ičiće“

Ičići – Već 12. godinu za redom očekuju nas Dani Ičića koji će se održati ovog vikenda u lučici Ičići.

Na filmskom platnu u ičićanskoj lučici povodom 20 godina jedinog festivala hrvatskog dokumentarnog filma, u petak, 19. kolovoza od 20:30 sati gledat će se filmovi - pobjednik prvog Liburnia Film Festivala „Patchwork“ Tanje Miličić te „Bez“ Luke Papića, pobjednika prošlogodišnjeg Beldocsa nakon čega u 23 sata slijedi koncert post punk rock banda ŠIZA.

Subota je rezervirana za sportsko-zabavni program. U 15 sati započinje turnir u briškuli i trešeti za seniore uz bogate nagrade, dok će djeca i mladi do 15 godina "ogledati snage" u briškuli od 18 sati. Od 17 sati na rasporedu su igre bez granica na ičićanski način - Ičićanski munjeni petoboj - u kojem će natjecatelji pokazati svoje umijeće u bacanju žabica, boćanju balonima napunjenim vodom, bacanju kolutova, igri s lopticama te zabijanju čavla u cok. Ekipe su sastavljene od po tri igrača. Za sve igre prijave su na licu mjesta dvadesetak minuta prije početka natjecanja. Na pješčanom dijelu plaže u suradnji s MNK Gorovo od 16 sati odvijat će se turnir u nogometu na pijesku. Nakon sportskog dijela programa slijedi onaj glazbeni za koji su zaduženi Dellboysi i Nicolas Kurelić band. Kao i svake godine uz mnoštvo zabave i druženja posjetitelje očekuje i bogata gastronomska ponuda.

dani_icica_2022_plakat
Više sa portala poduckun.net ...