Casabianca: Đurđa i Franko osvojili (i) Ameriku

Autor: Sanja Tumara 26.05.2022

Bilo je jako lepo. Đurđa i Franko su sega videli, primil ih je predsednik Bajden i Đurđa je više potrošila nego šta smo zaradili aš je šla va te butige tako da imamo problemi s temi valižami za nazad, javio nam je Franko iz Amerike.

New York – Bilo je fora, sresti naše judi, čut taj naš domaći zajik preko bare i mislim da je stvarno jedna vela stvar da s jednom čakavskon predstavom pasaš preko bare. Dočekali su nas zasprave kako svoj svojga i hvala organizatorima, javio nam se Mario Lipovšek Battifiaca iz Amerike, gdje je s Irenom Grdinić na mini turneji s predstavom „Casabianca“!

Na poziv Hrvatske zajednice, odnosno Župe blaženog Ivana Merza i Kluba istarskih žena održali su dvije predstave i, ne sumnjamo, osvojili i srca američkih Hrvata. Ovaj voditeljski, pjevački, a sada i glumački dvojac svoju hit-predstavu na čakavštini, „Casabianca“, izveo je u Hrvatskoj već tridesetak puta i svugdje su osvojili simpatije i nasmijali gledatelje. Ova komedija tematizira život primorskog bračnog para Đurđe i Franka i na duhovit način progovara o društvenim aktualnostima.

- Bilo je jako lepo. Đurđa i Franko su sega videli, primil ih je predsednik Bajden i Đurđa je više potrošila nego šta smo zaradili aš je šla va te butige tako da imamo problemi s temi valižami za nazad, rekao nam je Franko.

Kad se vrate, Irenu i Marija čekaju novi nastupi jer kad s „Casabiancom“ osvojiš Ameriku i njihovu „bijelu kuću“, onda stvarno više nema granica – slijede gostovanja od Lanišća, Novigrada i Cresa, do Grobnika, Delnica i Klane.

Više sa portala poduckun.net ...