Dječje predstave u centru Gervais: Ježeva kućica i Pale sam na svijet

Autor: Nikola Cvjetović 21.09.2022

Cijena ulaznice za pojedinu predstavu iznosi 40 kuna

Opatija - Festival Opatija ove godine sudjeluje u obilježavanju Dječjeg tjedna povodom kojeg u opatijski centar Gervais donosi kazališne predstave najljepših dječjih priča: u subotu (8.10.) „Ježeva kućica“ i u nedjelju (9.10.) „Pale sam na svijetu“.

U subotu, 8 listopada centar Gervais, s početkom u 17 sati, moći ćemo uživati u predstavi Zagrebačkog kazalište lutaka po poznatom tekstu Branka Ćopića „Ježeva kućica“.
Po šumi, širom, bez staze, puta, Ježurka Ježić povazdan luta. Ljubazan i dobroćudan lovac u liku jedne od najsimpatičnijih šumskih životinja vrlo dobro zna što želi, a što ne želi. Priča je ovo u stihovima o simpatičnome Ježu koji voli svoj skromni dom više od ičega na svijetu, pretočena je u likovno i glazbeno atraktivnu lutkarsku predstavu.

Glume: Željko Šestić, Anđelko Petric, Branko Smiljanić, Andrea Baković, Jadran Grubišić, Katarina Perica-Kirin
Tekst: Branko Ćopić / Dramatizacija: Božidar Violić / Režija: Božidar Violić / Kreacija lutaka: Vesna Balabanić / Scenografija: Iva-Matija Bitanga i Leo Vukelić

U nedjelju, 9. listopada centar Gervais u Opatiji (Nikole Tesle 5), s početkom u 11 sati, na redu je „Pale sam na svijetu“, kazališna predstava Scene Gorica po tekstu jednog od najvećih svjetskih pisaca za djecu Jensa Sigsgaarda.

„Pale sam na svijetu“ priča je koja govori o dječaku koji, probudivši se jednog jutra, otkriva kako je jedini čovjek na svijetu. Istražujući tim novim očima svijet oko sebe, uživa u novostečenoj slobodi. Dogodovštine koje doživljava u početku ga vesele, međutim ubrzo shvaća kako veselje koje doživljava nema s kime podijeliti. Na sreću otkriva kako je sve što je doživio bio samo san.

Glume: Tomislav Krstanović, Ana Vilenica
Tekst: Jens Sigsgaard / Režija/dramatizacija: Ivana Čoh / Scenografija: Irena Kraljić / Kostimografija: Iva Šimunović Lisak / Glazba: Neven Šverko / Izvršna producentica: Mia Krajcar

Cijena ulaznice za pojedinu predstavu iznosi 40 kuna i mogu se kupiti on-line na www.mojekarte.hr, u uredu Festivala Opatija (Zert BB, Opatija) od 8 do 16 sati svakim radnim danom i na blagajni centra Gervais (Nikole Tesle 5) prije početka predstave.

Više sa portala poduckun.net ...