[FOTO] ENO-GASTRO-ART EVENT Članovi Zajednice Talijana Lovran održali prigodno druženje

Autor: Radovan Trinajstić 14.11.2022

Za dobro raspoloženje na ovom eventu pobrinuo se glazbenik David Danijel svojom vokalnom izvedbom poznatih talijanskih 'cancona d'una volta' i uspješnica s festivala San Remo.

Lovran - U ugodnom okruženju s dobrim raspoloženjem članovi Zajednice Talijana Lovran u svojim su prostorijama uspješno upriličili ENO-GASTRO-ART EVENT . Nastavak je to zajedničke suradnje na započetom ovoljetnom ciklusu sličnih događanja članova Zajednice Talijana Zadra, Mošćeničke Drage i Lovrana. Na ovom večernjem lovranskom susretu sve nazočne su na početku prigodnim riječima pozdravili predsjednici Zajednice Talijana Lovran, Igor Prodan i Mošćeničke Drage, Riccardo Staraj. Svojim dolaskom u Lovran skup je uveličao Generalni konzul Republike Italije u Rijeci Davide Bradanini koji je pohvalio ovaj oblik druženja članova srodnih Zajednica Talijana te prezentaciju nadaleko poznatih delicija talijanske kuhinje i sortnih vina koje su nezaobilazni dio kulture ljudi ovog podneblja.

Za ovu prigodu prostor lovranske Zajednice Talijana svojim likovnim i foto radovima upotpunili su Valter Tripar i braća Vladimir i Jerko Gudac. Ostatak večeri protekao je u degustaciji prezentiranih jela pripremljenih od tjestenine, kao što su poznata carbonara, lasagne verde, lasagne al forno, pesto alla Genovese, milanese penne te nezaobilazna mortadella i tiramisu'. Sve to je oplemenjeno s kapljicama sortnog vina teran, malvazija , muškat i Chardonnet poznate vinarije OPG Pilato iz Vižinade i Fakin iz Motovuna.

Za dobro raspoloženje na ovom eventu pobrinuo se glazbenik David Danijel svojom vokalnom izvedbom poznatih talijanskih 'cancona d'una volta' i uspješnica s festivala San Remo.

ENO-GASTRO-ART EVENT Članovi Zajednice Talijana Lovran održali prigodno druženje

Više sa portala poduckun.net ...