[FOTO] Izložba ''U iščekivanju Mandraća“ Ive Starac, Marijane Varašanec i Saše Jantoleka otvorena u galeriji Artsada @ Volosko

Autor: Nikola Cvjetović 11.08.2023

Kako je proteklo otvorenje pogledajte u velikoj fotogaleriji u nastavku...

Volosko - Radovi prošlogodišnjih pobjednika 'Mandraća', Ive Starac, Marijane Varašanec i Saše Jantoleka, od sinoć krase vološćansku galeriju Artsada. Povod izložbi pod nazivom ''U iščekivanju Mandraća“, koju su zajedničkim snagama organiziralo Festival Opatija i Galerija Artsada, je ovogodišnje izdanje Međunarodnog slikarskog natječaja ''Mandrać – Mandracchio 2023“ koje se krajem kolovoza održava u Voloskom.

U Galeriji Artsada predstavljeni su apstraktni kukci Saše Jantoleka. Bića koja se nalaze na granici realnosti i snova, prikazani u različitim oblicima, bićima nalik čovjeku koja se kreću, gmižu i skaču. Svojim stvaralaštvom Jantolek propituje čovjeka, njegova stanja, njegove težnje, ali i njegove poglede na svijet u kojem se nalazi. Uz kukce, izloženi su pejzaži sjećanja koje je predstavila sama autorica Iva Starac. Prikaze krajolika sa specifičnom topografijom Kvarnera na kojem autorica odrasta. Starac povezuje odnos unutarnjeg, emocionalnog krajolika s onime koji nas obavija ne bi li pronašli poveznicu, vlastito mjesto u istome. Igra svjetlosti i igra sjenki u funkciji fluidne, nepostojane stvarnosti predstavljeni su kroz radove Marijane Varašanec. Prikazi mora koje je dublje od onoga što vidimo, od onoga što znamo. Varašanec govori o moru koje priča, o prolaznosti koju je sačuvalo u trajnoj formi, formi vode.

Uz Starac radove su predstavili Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija te kustosica izložbe je Matea Bakotić, voditeljica Galerije Artsada. Izložba ostaje otvorena do 20. kolovoza, a moguće ju je posjetiti od utorka do nedjelje od 18 do 21 sat, uz slobodan ulaz.

Kako je proteklo otvorenje pogledajte u velikoj fotogaleriji u nastavku...

U vološćanskoj Galeriji Artsada otvorena izložba 'U iščekivanju Mandraća'

Više sa portala poduckun.net ...