[FOTO] Likovna umjetnost u fokusu: Održan Ex-tempore „Opatijski parkovi“ te otvorenje izložbe „Mali Mandrać 2017.-2019.“

Autor: Nikola Cvjetović 14.05.2022

Veliku fotogaleriju s današnjeg likovnog druženja uskoro objavljujemo...

Opatija - Zajednica Talijana Opatija organizirala je dva događanja posvećena najmlađima - Ex-tempore „Opatijski parkovi“ i otvorenje izložbe „Mali Mandrać 2017.-2019.“ Slikarski natječaj Ex-tempore „Opatijski parkovi“ održan je u perivoju Vile Antonio, a sudjelovalo je dvadesetak mališana koji su u raznim tehnikama crtali i slikali na temu opatijskih parkova.

U likovni se natječaj uključilo 18 djece i mladih do 14 godina. Dok su se neki odlučili za slikanje po gledanju u perivoju u ulici Vladimira Nazora i parku Angiolina, drugima su za inspiraciju poslužile fotografije motiva opatijskih parkova. Žiri u sastavu Lea Čeč, magistra likovne kulture i umjetnica, Vanja Kusturin Zukić, profesorica likovne kulture i Sonja Kalafatović, predsjednica Zajednice Talijama Opatija imao je težak zadatak odabrati najbolje radove. Nagrađeni su Zita Gašić (7), Tia Aničić (8), Karla Šepić (9), Tibor Miladinov Grdinić (11), Elena Manitašević (11), Ante Fantov (11), Lana Popadić (12), Marija Spinčić (12), Magdalena Korenjak (13) i Antea Petrović (14).

Odmah po proglašenju pobjednika, u prostorijama Zajednice Talijana otvorena je izložba pod naslovom "Piccolo Mandracchio / Mali Mandrać 2017.-2019." na kojoj je izloženo tridesetak nagrađenih radova s proteklih Malih Mandraća.

Izložba se može pogledati u prostorijama Zajednice Talijana Opatija do kraja svibnja - ponedjeljkom tijekom jutarnjih sati, te utorkom, srijedom i četvrtkom u poslijepodnevnim satima.

Sudionicima i posjetiteljima pridružila se zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je pohvalila članove Zajednice Talijana na čelu s predsjednicom Sonjom Kalafatović i tajnicom Normom Tuliak za organizaciju i vrijedan rad.

Likovna umjetnost u fokusu: Održan Ex-tempore „Opatijski parkovi“ te otvorenje izložbe „Mali Mandrać 2017.-2019.“

Više sa portala poduckun.net ...