[FOTO] Lovranski puhači gostovali u Slovačkoj

Autor: Radovan Trinajstić 13.07.2022

puhacki_orkestar_lovran_slovacka_2022__1_

Svoje prvo gostovanje u Slovačkoj lovranski glazbenici iskoristili su za međusobno druženje s glazbenicima domaćeg orkestra te za dogovor i nastavak ove suradnje...

puhacki_orkestar_lovran_slovacka_2022__4_

Lovran - Nakon dvogodišnje stanke od inozemnih nastupa, zbog dobro znane pandemije corona virusa, članovi Puhačkog orkestra Lovran uspješno su realizirali gostovanje u Slovačkoj. Bila je to uzvratna posjeta puhačkom orkestru slovačkog grada Trstena, koji je početkom svibnja mjeseca gostovao u Lovranu na 30. Festivalu puhačkih orkestara "Naš svijet je glazba". Gostujući u Trsteni od 8. do 10. srpnja 2022. godine na 31. Festivalu pohačkih orkestara "Trstenska krilnica" lovranski glazbenici su nastupili na ovom tradicionalnom festivalu na kojem sz uz domaćina nastupili slovački orkestri Lužanka, Fratranka, Hodrušanka, Mugarunka, Mistranka i Holažnanka.

puhacki_orkestar_lovran_slovacka_2022__3_

Na putu prema gradu Trstena, lovranski glazbenici nakratko su razgledali glavni grad Slovačke, Bratislavu, upoznavši u središtu grada brojne kulturno povijesne znamenitosti. Domaćini grada Trstena , slovačkog gradića što se smjestio u Žilinskom kraju u sjevernoj Slovačkoj, u neposrednoj blizini granice s Poljskom, za lovranske glazbenike su pripremili sadržajan program uz održana dva promenadna koncerta. Tako su glazbenici iz Lovrana razgledali obližnje veliko akumulacijsko jezero Orava, znamenitosti Trstene uz posjetu novoizgrađenom križnom putu sa zavjetnom kapelicom na vrhu obližnjeg planinskog izletišta. Domaćini su svoje prijatelje iz Lovrana poveli u posjetu i razgledavanje susjednog poznatog zimskog skijališta i zimovališta Zakopane u Poljskoj. Tu su imali prilike se uvjeriti u sve ljepote ovog turističkog središta i njegovu mnogobrojnu posjetu tijekom ljeta. Za kraj posjete Zakopanima razgledana je velika crkva Majke Božje Fatimske .

puhacki_orkestar_lovran_slovacka_2022__5_

Svoje prvo gostovanje u Slovačkoj lovranski glazbenici iskoristili su za međusobno druženje s glazbenicima domaćeg orkestra te za dogovor i nastavak ove suradnje, Za kraj boravka u Trsteni Lovranci su održali samostalni koncert sadržajno raznovrsnog glazbenog izričaja kojeg je mnogobrojna publika sa zadovoljstvom primila. Tom prigodom predsjednici orkestra Lovran Zvijezdana Klobučar Filčić i Trstene Josef Kolejak razmijenili su spomen darove.

puhacki_orkestar_lovran_slovacka_2022__6_
puhacki_orkestar_lovran_slovacka_2022__2_
Više sa portala poduckun.net ...