[FOTO/VIDEO] MIK 2024. - Katja i Andrina najdraže bakarskoj publici!

Autor: Nikola Cvjetović 02.06.2024

Nakon dvije festivalske večeri, a po zbroju bodova, u ukupnom plasmanu vode „Tri mladića“ s 40 bodova, druga je „Sansego moje mladosti“ s 33 boda, dok je na trećem mjestu „Pelica od pine“ s 32 boda.

Bakar - Nakon prve festivalske večeri u Pazinu, mikovska se karavana uputila na Kvarner i u Bakru je dočekana onako kako se dočekuju najdraži gosti. Nakon 12 godina MIK se vratio u ovaj povijesni grad koji baštini svoje ČA, a to govori i činjenica da tradicionalna bakarska manifestacija Margaretino leto ove godine upravo zbog MIK-a započinje ranije nego što je uobičajeno. Upravo je stoga večer započela svečanim otvorenjem 31. Margaretinog leta kojeg su najavili bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić i direktorica TZG Bakra Sonja Jelušić Marić. Podigavši čaše autohtone Bakarske vodice nazdravilo se Margaretinom letu, Bakru i 60. jubilarnim Melodijama Istre i Kvarnera, nakon čega je započela festivalska večer.

Odlično raspoložena bakarska publika u ispunjenom Domu kulture „Matija Mažić“ sve je izvođače nagradila velikim pljeskom, a velikim pljeskom nagrađen je Alen Polić koji je nakon deset godina stao na mikovsku pozornicu kao gost, jer i ovu je festivalsku večer obilježila isprepletenost novih i starih skladbi tijekom samog natjecateljskog dijela. Osim Polića, tijekom samog programa publiku je oduševio Džo Maračić Maki, a sjajno su dočekane i Božidarke Matija Čerina te ž.v.s. Luštrin.

Nakon šesnaest natjecateljskih skladbi i tri gosta, a dok su se zbrajali glasovi bakarske publike, u revijalnom su dijelu nastupili - Natko Štiglić, Lorenza Lola Puhar, Dino Guščić, Gina Picinić, Karin Kuljanić, Tamara Brusić i ženska klapa Hreljin te Džo Maračić Maki. A onda je uslijedilo i proglašenje najuspješnijih.

Prema glasovima publike treće mjesto osvojila je Gina Picinić sa skladbom „Sansego moje mladosti“ (Andrej Baša) i s osvojena 82 glasa, drugo mjesto osvojila je skladba „Tri mladića“ (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) u izvedbi Dina Gušića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota koja je osvojila 103 bakarska glasa, a sa 115 glasova pobijedila je skladba „Pelica od pine“ (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić) koju izvode Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta.

Nakon dvije festivalske večeri, a po zbroju bodova, u ukupnom plasmanu vode „Tri mladića“ s 40 bodova, druga je „Sansego moje mladosti“ s 33 boda, dok je na trećem mjestu „Pelica od pine“ s 32 boda.

Nastavak festivala slijedi večeras u Kastvu s početkom u 21 sat u Boćarskom domu „Slavko Stanić“.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...