[FOTO] Polaznici dramske radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta 'No drama ljama' nagrađeni velikim aplauzom

Autor: Nikola Cvjetović 26.02.2024

Djeca su samostalno osmislila osnovne dramske elemente kazališne predstave, od pokreta i glasa, preko radnje i scenarija, do kostima i rekvizita

Opatija - U vrijeme školskih praznika u opatijskom Gervaisu održana je dramska radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta „No drama ljama“. Radionica je održana u organizaciji ustanove Festival Opatija, a pod vodstvom mentorice Petre Radin. Djeca su samostalno osmislila osnovne dramske elemente kazališne predstave, od pokreta i glasa, preko radnje i scenarija, do kostima i rekvizita, te tako osmišljenu predstavu izvela javno, pred publikom, u velikoj dvorani Centra Gervais.

Ovaj put polaznici su za temu predstave odabrali „odrastanje“, najljepše i istodobno veoma izazovno razdoblje kako za djecu, tako i za njihove roditelje. Kroz predstavu pokazali su kako se nose svim promjenama koje se događaju u njihovom tijelu (i oko njega!).

- Ove dramske radionice dio su programa za djecu koji ih kao aktivne sudionike uključuje u stvaralački proces umjetničkog sadržaja, za razliku od pasivnog gledanja predstave koja im je namijenjena. Htio bih istaknuti da je ove godine u radionici sudjelovalo petnaest polaznika od kojih većina radionicu pohađa po peti put što je istovremeno pokazatelj kvalitete programa i činjenice da je Opatiji glumačka budućnost osigurana, rekao je ravnatelj Festivala Opatija, Ernie Gigante Dešković.

Polaznici dramske radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta „No drama ljama“ pobrali veliki aplauz

Više sa portala poduckun.net ...