[FOTO] Pop punk Kanađani SUM 41 oduševili opatijsku Ljetnu pozornicu

Autor: Nikola Cvjetović 12.06.2023

- Biti dijelom SUM 41 od 1996. donijelo nam je neke od najboljih trenutaka naših života. Zauvijek ćemo biti zahvalni starim i novim fanovima, koji su nas bezgranično podržavali, poručili su članovi SUM 41.

Opatija - Dvanaest godina nakon premijernog nastupa, nezaustavljivi kanadski bend SUM 41 vratio se u Hrvatsku i to na Ljetnu pozornicu u Opatiji. Nakon 27 godina dinamične karijere, više od 15 milijuna prodanih albuma diljem svijeta i sedam objavljenih albuma, SUM 41 je nedavno najavio svoj razlaz, tako da je ovo možda bila i posljednja prilika da ih uživo vidi na domaćem terenu.

SUM 41 u Hrvatsku stigli su u sklopu turneje na kojoj promoviraju sedmi studijski album “Order in Decline”, nedvojbeno najteži i najagresivniji album u njihovoj karijeri, a istovremeno i najdinamičniji. Frontmanu benda Derycku Whibleyu trebalo je sveukupno tri tjedna da napiše neke od najosobnijih i najiskrenijih pjesama u svojoj karijeri koje su kritičari dočekali s oduševljenjem.

Karijera kanadskog benda SUM 41 krenula je s albumom prvijencem “All Killer No Filler” iz 2001. godine. Njihov zaigran pop-punk zvuk s himničnim melodijama i tekstovima usmjerenima protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri na pragu milenija. Singlovi “Fat Lip”, “In Too Deep” i “Motivation” doveli su ih visoko na glazbene ljestvice, te album učinili platinastim u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, a bend globalno popularnim. Iako su se izvorno pojavili kao nasljednici MTV skate-punk, pop-punk zvuka Blink-182, s vremenom su postajali oštriji, mračniji i kompleksniji, i u pravoj maniri glazbene evolucije pretvorili se u punokrvni rock band. Nakon više od 15 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i sedam objavljenih albuma, nominacije za nagradu Grammy, dvije nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i višestruke Alternative Press Music Awards, SUM 41 je ostao jednostavno rock bend – beskompromisan i iskren.

- Biti dijelom SUM 41 od 1996. donijelo nam je neke od najboljih trenutaka naših života. Zauvijek ćemo biti zahvalni starim i novim fanovima, koji su nas bezgranično podržavali. Hvala vam za zadnjih 27 godina, poručili su članovi SUM 41.

Kao predgrupa na ovoj “pop punk fešti” domaćoj publici se po prvi put predstavio hrvatsko-britanski bend The Lunar Year. Veliku fotogaleriju koju ćemo uskoro proširiti pogledajte u nastavku...