[FOTO] Sjajnom predstavom 'Da sam ptica' nastavljen program ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta

Autor: Nikola Cvjetović 03.07.2022

kazalinsna_predstava_da_sam_ptica_2022_kkl_kastav__14_

'Da sam ptica' je predstava koja je publiku nasmijala i rasplakala te ih odvela na intimno putovanje Bosnom i jednom osobnom ljubavnom pričom dvoje ljudi.

Kastav - Dvjestotinjak posjetitelja imalo je prilike sinoć na Crekvini pogledati sjajnu predstavu 'Da sam ptica' s izvrsnom Dariom Lorenci Flatz i Tarikom Filipovićem u glavnim ulogama. Pod redateljskom palicom mlade kazališne redateljice Arije Rizvić, predstava govori o mladom bračnom paru koji sa svojom kćerkom krajem devedesetih godina bježi iz okupiranog Sarajeva.

kazalinsna_predstava_da_sam_ptica_2022_kkl_kastav__11_

Predstava govori o dvije ljubavi: ljubavi jednog para koja se pod utjecajem okolnosti i vremena mijenja i osipa te ljubavi čovjeka prema njegovom zavičaju, odnosno mjestu iz kojeg je potekao, u kojem zna svaki “ćošak i haustor”. Što neko mjesto čini našim, a što od njega, nas i naših života u tuđini s vremenom nestaje, a što novo niče i raste? Tekst se temelji na osobnim iskustvima bosanskih izbjeglica prikupljenih kroz intervjue, a proširen je i obogaćen osobnim iskustvima autorskog tima čije su vlastite životne priče tijesno povezane s temom i motivima predstave. Ozbiljnoj temi ova predstava pristupa s prikladnom težinom, ali i tipično bosanskim humorom koji i u teškim životnim situacijama prepoznaje priliku za smijeh.

'Da sam ptica' je predstava koja je publiku nasmijala i rasplakala te ih odvela na intimno putovanje Bosnom i jednom osobnom ljubavnom pričom dvoje ljudi.

Sjajnom predstavom 'Da sam ptica' nastavljeno Kastafsko kulturno leto

Više sa portala poduckun.net ...