[FOTO] Šporer u znaku kamelija: Uz brojne uzvanike i prigodni program otvorena 14. Izložba kamelija

Autor: Nikola Cvjetović 09.04.2022

Posjetitelji su ocjenjivali izložene primjerke cvjetova kamelija, a mogli su i kušati slastice i čaj od kamelija.

Opatija - Četrnaesta po redu Izložba kamelija svečano je otvorena u UP Juraj Šporer, uz najljepše primjerke tog cvjetnog simbola grada, grmove kamelija, izložbu fotografija i izložbu likovnih radova učenika opatijske osnovne škole te prodaju suvenira na temu kamelija.

Dobrodošlicu posjetiteljima zaželjeli su predsjednica Udruge ljubitelja kamelija Mira Shalabi i predsjednik Međunarodnog udruženja kamelija ICS-a Gianmario Motta, a izložbu je službeno otvorio gradonačelnik Fernando Kirigin, uz riječi pohvale organizatorima.

- Jako smo zadovoljni da se napokon možemo družiti uživo i da smo imali mogućnost pripremiti i realizirati naš festival. Iz tog razloga stisnuli smo iz sve snage da napravimo najsadržajniju manifestaciju posvećenu kamelijama. Uz bogat program koji traje od ponedjeljka kada je program započeo, Šporer pun kamelija najbolje ilustrira s koliko ljubavi smo pripremali ovaj festival, istaknula je Mira Shalabi, predsjednica udruge ljubitelja kamelija.

U prigodnom programu koji je vodio Dražen Turina Šajeta nastupili su nacionalna prvakinja opere Olga Šober i maestra Nada Matošević Orešković, gitarist Natko Štiglić, zbor O.Š. R. K. Jeretov i mladi harmonikaš Dorian Rubeša, a učenica Dora Hrebak recitirala je pjesmu „Kamelija“. Posjetitelji su ocjenjivali izložene primjerke cvjetova kamelija, a mogli su i kušati slastice i čaj od kamelija. Izložba kamelija je otvorena do 10. travnja, a svečano zatvaranje uz proglašenje pobjednika održat će se u UP Šporer u nedjelju u 18 sati.

[FOTO] Šporer u znaku kamelija: Uz brojne uzvanike i prigodni program otvorena 14. Izložba kamelija

Više sa portala poduckun.net ...