[FOTO] SUPer subota u Parku prirode Učka: Obilježen Dan planeta Zemlje i Dan ptica selica

Autor: Nikola Cvjetović 09.05.2022

Dan_planeta_Zemlje_Dan_ptica_selica_park_prirode_ucka__3_

Edukativna i zabavna subota na Poklonu završila je u veselom tonu, zajedničkim druženjem uz zakusku i glazbu.

Učka - Dan planeta Zemlje i Dan ptica selica obilježen je prošle subote u Parku prirode Učka. U edukativno-zabavnom programu sudjelovalo je stotinjak uzvanika, mahom učenici škola članica Mreže škola Parka prirode Učka, PŠ Lupoglav i PŠ Veprinac, s obiteljima.,

Dan_planeta_Zemlje_Dan_ptica_selica_park_prirode_ucka__4_

Prvi dio programa, posvećen Danu planete zemlje, obuhvatio je šetnju Land art stazom Stražica – Sapaćica, tijekom koje su prezentirane prirodne vrijednosti Ćićarije, suživot čovjeka i prirode te umjetnost u krajobrazu. Drugi dio programa odvijao se u Centru za posjetitelje Poklon. Biologinja Parka prirode Učka, Vesna Ahel održala je predavanje o bjeloglavim supovima „Posljednji letač s Kvarnera“, na kojem je goste upoznala s osnovnim značajkama ove vrste, njihovim ponašanjem i načinom života, s čimbenicima koji ih ugrožavaju i zbog kojih je sve manji broj supova prisutan na ovom području, kao i s potencijalnim rješenjima i načinima da se taj broj poveća, a poseban naglasak u tom je kontekstu stavljen na hranilište za supove u Parku prirode Učka.

Dan_planeta_Zemlje_Dan_ptica_selica_park_prirode_ucka__1_

Nakon predavanja uslijedio je zabavni dio, tijekom kojeg su djeca, u edukacijskom prostoru Centra za posjetitelje Poklon, igrala edukativne igre, poput „Supe, ne ljuti se“, a organiziran je i kviz o supovima, kao i foto point „Raširi krila“. Istovremeno, odrasli su se dodatno upoznali s prirodnom i kulturnom baštinom Parka prirode Učka i okolnog područja, tijekom vođene ture kroz interpretacijski postav.

Edukativna i zabavna subota na Poklonu završila je u veselom tonu, zajedničkim druženjem uz zakusku i glazbu.

[FOTO] SUPer subota u Parku prirode Učka: Obilježen Dan planeta Zemlje i Dan ptica selica