[FOTO] Tončić Petešić oduševio mališane na kastavskoj Crekvini

Autor: Nikola Cvjetović 12.07.2023

Festivalski program nastavlja se večeras u 21 sat s predstavom Otočka terca u kojoj glume Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica.

Kastav - Tončić Petešić 'zakukurikao' je jučer na kastavskoj Crekvini u sklopu ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta. U dojmljivoj priči nastaloj prema istoimenoj slikovnici Vjekoslave Jurdane. Alex Đaković odnosno Tončić Petešić pokušao je podučiti djecu kako biti velik nije lak zadatak, ali i kako treba slušati svoje roditelje te kako riješiti neki problem.

Kako je istaknuto, cijeli smo svoj život zapravo u potrazi za samim sobom, cijeloga života učimo, mijenjamo se, rastemo, padamo, dižemo se, čupamo svoje korijene i opet im se vraćamo. No, u djetinjstvu smo ipak najosjetljivija bića, najneiskusnija, najmanje snažna. Ovo je priča o tome kako pronaći hrabrost i djelovati strahu usprkos, o tome kako donijeti odluku, o tome kako biti strpljiv, o tome kako slušati roditelje i obitelj, ali isto tako kako pronaći svoj autentični put, kako pronaći svoj glas. Priča o tome kako od kapi postajemo bujica.

Autorica predstave je Vedrana Balen Spinčić, redatelj predstave je Serđo Dlačić, scenograf i autor lutaka Radova Kunić, za lutkarsku je tehnologiju zadužena Marija Volkmer, suradnica za čakavski govor je Vjekoslava Jurdana, dok je oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.

Tekst „Tončić Petešić“ objavljen je 2017. godine u obliku slikovnice koju je ilustrirao Radovan Kunić, a grafički oblikovao Ranko Žilić. Slikovnica „Tončić Petešić“ je (p)ostala vrlo popularna, u vrtićima i školama, ali i među odraslom publikom. Autorica je o svojoj slikovnici govorila na mnogobrojnim susretima s djecom, kao i u mnogim medijskim istupima. Festivalski program nastavlja se večeras u 21 sat s predstavom Otočka terca u kojoj glume Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica.

Tončić Petešić oduševio mališane na kastavskoj Crekvini

Više sa portala poduckun.net ...