[FOTO] U Gradskoj knjižnici Opatija održana promocija slikovnice 'Vidimo se'

Autor: Nikola Cvjetović 17.05.2023

Slikovnica je specifična i zbog toga što sadrži QR kod s audiozapisom i pjesmom „vidimo sE“ te s interaktivnim dodacima na kraju slikovnice.

Opatija - U Gradskoj knjižnici „Viktor Car Emin“ Opatija nedavno je održana promocija slikovnice „vidimo sE“. Predstavljanje se održalo u sklopu projekta „Zajednica skrbi“ Udruge za sindrom Down – Rijeka 21, u kojem Gradska knjižnica Opatija sudjeluje kao jedan od partnera, zajedno sa Gradskom knjižnicom Rijeka, Gradskim kazalištem lutaka Rijeka, Gradom Rijeka, Centrom tehničke kulture i Udrugom Muzikopter.

Slikovnicu „vidimo sE“ prati istoimena pjesma, koja je ujedno i himna Udruge Rijeka 21. O slikovnici, kao i o samom projektu, govorili su: Karolina Hauptfeld, autorica teksta i glazbe te mali veliki autori slikovnice učenici 3. razreda Područne škole Ičići zajedno sa svojom mentoricom, učiteljicom Ljerkom Knežević. Slikovnica je nastajala 6 mjeseci, imali smo prilike vidjeti kako je čitav proces izgledao putem prezentacije koju su nam pripremili- učenici su glumom, vježbama i ulaženjem u razne okolnosti i situacije osvijestili različite teškoće i prema njima oblikovali likove.

Likovi su životinje s određenim poteškoćama, od gluhoće i sljepoće, do usamljenosti i odbačenosti. Glavni lik, najrazličitiji od svih, traži svoju jedinu prijateljicu i na putu susreće čitav niz životinja koje su po nečemu različite od drugih. Pouka slikovnice jest da smo svi različiti i jednaki. Da je različitost najveće bogatstvo koje možemo imati i da svijet ne bi bio tako lijep da smo svi isti te da je inkluzija pravo, a ne privilegija.

Slikovnica je specifična i zbog toga što sadrži QR kod s audiozapisom i pjesmom „vidimo sE“ te s interaktivnim dodacima na kraju slikovnice.

Udruga Rijeka 21 pripremila je zahvalnice i prigodne darove za autore slikovnice i njihovu učiteljicu i mentoricu. Dok su oni davali autograme i potpisivali slikovnice večer se zaokružila u najljepšem tonu pozdravom „vidimo sE“ i istoimenom pjesmom.

U Gradskoj knjižnici Opatija održana promocija slikovnice 'Vidimo se'

Više sa portala poduckun.net ...