[FOTO] 'Vremenaste igre' – opatijski mališani naučili kako nastaje kiša te kako se igrati s vjetrom

Autor: Nikola Cvjetović 07.03.2024

Ovo je treća predstava u suradnji Tate Slikovnice i Zorana Vakule, čime se stvara jedinstven serijal za djecu u Hrvatskoj, nezaobilazan u promicanju svijesti o okolišu i povezanosti čovjeka s prirodom.

Opatija – Protekle nedjelje u Centru Gervais održana je predstava za djecu „Vremenaste igre“ u izvedbi Malog teatra iz Zagreba. Tekst za predstavu napisao je Zoran Vakula, Igor Baksa zaslužan je za režiju i dramatizaciju, glazbu je skladao Sebastian Doe (Ivan Petranović), a uloge igraju Mirna Ostrošić i Marko Capor.

Mali gledatelji doznali su od čega su to napravljeni oblaci, kako nastaje kiša te kako se mogu igrati s vjetrom. Tata Slikovnica odgovorio je na brojna pitanja koja su mučila Tetu Tenu/Tetu NeMirnu, a mališani su svašta naučili te se usput dobro zabavili.

Ovo je treća predstava u suradnji Tate Slikovnice i Zorana Vakule, čime se stvara jedinstven serijal za djecu u Hrvatskoj, nezaobilazan u promicanju svijesti o okolišu i povezanosti čovjeka s prirodom. Objedinjujući dramsku, literarnu i glazbenu umjetnost, predstave Tate Slikovnice potiču djecu na čitanje, razvoj mašte i kreativnosti, te pomažu socioemocionalni i razvoj komunikacijskih vještina.

'Vremenaste igre' – opatijski mališani naučili kako nastaje kiša te kako se igrati s vjetrom

Više sa portala poduckun.net ...