[FOTO] Zajednica Talijana Opatija obilježila 8. mart uz nastup Davida Danijela i prigodno predavanje

Autor: Nikola Cvjetović 09.03.2023

Tijekom glazbenog predaha, prezentaciju o sedam važnih žena u povijesti Italije održala je Alma Bonačić...

Opatija - U Zajednici Talijana grada Opatije tradicionalno je obilježen Dan žena. Večer je otvorila predsjednica Zajednice Sonja Kalafatović prigodnim govorom o ženama, nakon čega je uslijedio glazbeni nastup Davida Danijela.

Opatijski pjevač je prvih nekoliko pjesama otpjevao uz glasovirsku pratnju, a prvi dio bio je posvećen ženama te su se na programu našle "Tu sei l'unica donna per me", "Donna, donna", splet pjesama talijanske dive Milve, "Vedrai, vedrai" kantautora Luigia Tenca koju je posvetio majci, itd. Uslijedili su mnogi hitovi iz talijanske glazbene pjesmarice, a tijekom glazbenog predaha, prezentaciju o sedam važnih žena u povijesti Italije održala je Alma Bonačić.

Nakon zanimljive prezentacije uslijedio je još jedan glazbeni blok Davida Danijela uz pjesme koje je publika pjevala s njim. Pri kraju programa predsjednica Zajednice je pročitala prigodno pismo Maurizia Tremula, predsjednika Talijanske unije, a publici se i s nekoliko riječi obratio predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije Marin Corva. Večer je završena prigodnim domjenkom i druženjem.

Više sa portala poduckun.net ...