[FOTO/VIDEO] 18. Čansonfest: U Kastvu otvorena izložba 'Brodovi su isti ka i judi' galerije Brešan

Autor: Nikola Cvjetović 25.08.2022

Kako je proteklo otvorenje i što sve poručili Igor Brešan i Saša Matovina pogledajte u nastavku teksta...

Kastav - Vrijedna ekipa udruge Kanat i ove godine nastavlja s obogaćivanjem programskog sadržaja ČAnsonfesta čime se započelo 2016. godine, a sinoć je u sklopu pretprograma otvorena izložba 'Brodovi su isti ka i judi' galerije Brešan iz Splita uz sudjelovanje sedamnaest likovnih umjetnika iz Hrvatske.

– Htjeli smo imati multimedijalni pristup umjetnosti u čemu nam je pomogao naš veliki prijatelj Igor Brešan koji nam je pomogao da proširimo svoja događanja. Izložbe povodom ČAnsonfesta su nam važne, kao i okrugli stolovi i koncerti na manjim trgovima, jer njima pokušavamo zaokružiti priču i upotpuniti festivalski tjedan, napomenuo je Saša Matovina, ispred Udruge Kanat, dok je Brešan pozvao posjetitelje da posjete izložbu.

- Zbog prostornih ograničenja postavili smo 17 slika, koliko se i skladbi natječe na ovogodišnjem festivalu. Čast mi je da smo mogli u izložbu uvrstiti i Sašu Jantoleka, napomenuo je Brešan.

Program se nastavlja večeras u 21 sat na Trgu Lokvina gdje publiku očekuje akustična glazbeno-poetska večer Na kastafskeh šternah pod nazivom 'Ča je Mare' nazvanoj po skladbi kantautorice Emanuela Lazarić-Ella koja je na prošlogodišnjem 17. ČAnsonfestu – Kastav 2021. osvojila nagradu za najbolju skladbu – Čansonu. Ulaz na sva navedena događanja tijekom prva dva dana ČAnsonfesta je slobodan.

VIDEO

18. Čansonfest: U Kastvu otvorena izložba 'Brodovi su isti ka i judi' galerije Brešan

Više sa portala poduckun.net ...