[FOTO/VIDEO] Barke faren - U Gervaisu održana predivna glazbena večer u čast Betty Jurković

Autor: Nikola Cvjetović 26.01.2024

Veliku fotogaleriju koju uskoro proširujemo pogledajte u nastavku, kao i djelić same završnice koncerta...

Opatija - Dugim i toplim aplauzom u izuzetno emotivnoj večeri, prepun centar Gervais ispratio je završnu izvedbu Barke faren s kojom nas je darovala naša Betty Jurković. U Gervaisu se okupila gotovo cijela Opatija, koja baštini i živi vrijednosti one Opatije kakvu sve češće prizivamo i koja nam svakim danom sve više nedostaje. Tijekom više od dva sata koliko je trajao program publika u Gervaisu, ali i diljem svijeta putem prijenosa uživo, imala je prilike ukrcati se u autobus uspomena i krenuti na putovanje dugo više od sedam desetljeća koliko traje karijera naše Betty.

Da će koncert biti poseban dalo se naslutiti od prve najave, a samo jedan dan je trebao da planu sve ulaznice. Zanimljiv koncept ustoličen prošle godine za ovu priliku bio je proširen s više glazbenih gostiju, ali i zanimljivim pričama iz života Betty Jurković koje je pripremio organizator i spiritus movens projekta, ujedno i glavni izvođač - David Danijel. Od rođenja, priče o odrastanju, glazbenih festivala, pa sve do posljednje glazbene akvizicije, odnosno snimanja himne Opatijskih kukala, publika je imala prilike guštati u brojnim detaljima kao i u britkom humoru naše drage Betty.

U video porukama s biranim riječima o Betty su pričale kolegice Zdenka Kovačiček, Josipa Lisac, Anica Zubović, Karolina Šuša te Alfi Kabiljo i Duško Jeličić Dule dok su David Danijel, Nevia Rigutto, Tina Vukov, Antonela Doko i Dino Antonić te plesači plesnog centra Dansel Elia Bašana uz pratnju orkestra pod vodstvom Aleksandra Valenčića proveli publiku uživo kroz nezaboravne hitove iz bogatog repertoara naše legendarne Opatijke.

Ni Betty publici nije ostala dužna već ju je počastila s nekoliko sjajnih izvedbi koje nikog nisu ostavile ravnodušnim.

- Česta je greška u našem društvu da ljude volimo slaviti kad ih više nema, a Betty je srećom itekako s nama, kazao je David Danijel koji ej u suradnji s Croatia Recordsom nakon gotovo pola stoljeća uručio Betty dvije zlatne ploče koje ona nikad nije preuzela u ondašnjem Jugotonu.

Večer je okončana u emotivnom tonu i zajedničkim izvođenjem kultne pjesme - „Barke faren“ - s čijim stihovima i zaključujemo ovu predivnu priču...

Selo je bilo va stareh dni
kade su sad veli palaci
I ni već sela, ni judi već ni,
na kraje se šeću pajaci.

VIDEO

Barke faren - Koncert u čast Betty Jurković oduševio publiku u Gervaisu i diljem svijeta

Više sa portala poduckun.net ...