[FOTO/VIDEO] Blues rock event on Advent okupio jake blues snage @ Mošćenička Draga

Autor: Nikola Cvjetović 31.12.2023

Staraj, Goluban i Ružić

Što su naši reporteri zabilježili pogledajte u video prilogu i fotogaleriji...

Mošćenička Draga - Da Draga diše blues već je nadaleko poznata činjenica, a uz tradicionalni Jerry Ricks Blues festival te ljetne blues sessione održano je i zimsko blues druženje.

Jure Černeha

Blues rock event on Advent u Mošćeničkoj Dragi okupio je jake blues snage s Kvarnera, ali i gosta iz Hrvatskog Zagorja, odnosno ponajboljeg usnoharmonikaša Tomislava Golubana.

Na draškoj placi za ljubitelje bluesa zasvirali su Jed Becker's Group, Riccardo Staraj&Midnight Blues Band feat Tomislav Goluban, Vedran Ružić, Jure Černeha te trio koji predvodi Marinko Baljak koji je publiku počastio s nekoliko stvari Jimija Hendrixa.

Emir Grozdanić i Tomislav Goluban

Večer je otvorio Jure Černeha svojim akustičnim bluesom, a publici se predstavio obradama blues klasika. Jed Becker's Group predstavio se brojnim blues klasicima direktno se referirajući na blues velikane od Stevie Ray Vaughana, Erica Claptona, Rory Gallaghera, Jeffa Becka, BB Kinga…

Riccardo Staraj sa svojim Midnight blues bandom zaključio je ovu sjajnu večer. Jim Morrisom, Tom Waits, Muddy Waters, Bo Diddley samo su neki od autora čije je pjesme Staraj otpjevao, a nastup je dodatno pojačao Vedran Ružić na basu, Jure Černeha na drugoj gitari te Goluban koji se priključio bandu prilikom izvedbe nekoliko pjesama.

Marinko Baljak

Sve su svemu publika u Dragi imala je prilike svjedočiti jednom nadahnutom i energičnom nastupu koji je Dragu ponovo pretvori u centar bluesa na Kvarneru.

Što su naši reporteri zabilježili pogledajte u video prilogu i fotogaleriji...

VIDEO

Blues rock event on Advent održan u Mošćeničkoj Dragi

Više sa portala poduckun.net ...