[FOTO/VIDEO] Izložba 'Sweet Summer Brezze' Ivana Fijolića u Galeriji Laurus

Autor: Marin Aničić 18.08.2022

ivan_fijolic_izlozba_lovran_2022__2_

Evocirajući umjetnikova utkana sjećanja na stripovskog junaka Dena, autora Richard Corbena, te izražajne i grube likove na reljefima i grafičkim listovima hrvatskog umjetnika Ivana Lesjaka, Fijolić strukturira vlastitu ideju potrage za božanskim utočištem dvaju ljudskih bića.

Lovran - 'Sweet Summer Brezze' naziv je nedavno otvorene izložbe Ivana Fijolića u galeriji Laurus. Ivan Fijolić je hrvatski kipar čiji su poznatiji radovi Bruce Lee u Mostaru i spomenik Franji Tuđmanu u Glini, međutim ovaj progresivan autor se ne zadržava na provjerenoj formuli pop kulture nego istražuje, a kako je Darija Žmak Kunić napomenula na otvorenju - niti jedna njegova izložba nije ista.

ivan_fijolic_izlozba_lovran_2022__1_

U Lovranu imamo prilike vidjeti njegov novi ciklus koji se bavi preispitivanjem suvremenog koncepta utočišta, koji u tehnološki razvijenom svijetu pobuđuje potrebu povratka praiskonskim načelima ljudskog postojanja. Ovaj pomalo stripovski pristup, ali u reljefu eksperimentirajući s plastikom, keramikom i betonom umjetnik čak i materijalima obilježava značaj pojedinih segmenata ciklusa. Izložbu možete razgledati do 3. rujna, a više s otvorenja pogledajte u našem video prilogu.

VIDEO

Sweet Summer Brezze Ivana Fijolića u Galeriji Laurus