[FOTO/VIDEO] Izvrsnim nastupima otvoren Festival puhačkih orkestara 'Naš svijet je glazba'

Autor: Nikola Cvjetović 07.05.2022

nas_svijet_je_glazba_Oravanka_nitra_XVII__Okrug_Budimpesta__6_

Ideja festivala je kroz gostovanja stranih orkestara povećati i sadržajno obogatiti kulturnu ponudu u predsezoni i međusobno upoznavanje glazbenika te razmjena iskustava u području kulturnog amaterizma.

Lovran - Nastupima slovačkih puhačkih orkestara Oravanka i Nitra te Gradskog orkestra XVII. okruga Budimpešte otvoren je tradicionalni festival 'Naš svijet je glazba'. Jubilarno izdanje festivala koji se poklapa s velikom obljetnicom začetnika i inicijatora manifestacije, Puhačkog orkestra Lovran koji obilježava 110. godinu postojanja, započelo je kako i priliči u Lovranu. Iako su kišne kapi poremetile planove, pa je kulise trga Sv. Jurja u Lovranu zamijenila pozornica Kina Sloboda, glazbeni užitak za publiku nije izostao. Uz već spomenute orkestre te domaćine na Festivalu nastupa i Pihalni orkestar Marezige iz Slovenije

nas_svijet_je_glazba_Oravanka_nitra_XVII__Okrug_Budimpesta__3_

Subotnji program festivala otvoren je jutarnjim promenadnim koncertom mađarskog orkestra u Matuljima, a nastavljen je ispred hotela Mediteran u Mošćeničkoj Dragi promenadnim nastupom slovačkih orkestara. Poslijepodnevni dio programa seli se u Opatiju ispred paviliona Juraj Šporer promenadnim koncertom svih sudionika festivala.

Tradicionalni nedjeljni mimohod svih sudionika od opatijske tržnice do kupališta Slatina počet će u 10:30 sati, a u 11 sati na Slatini održat će se zajednički promenadni koncert. Mimohod se seli u Lovran s početkom u 12 sati. Puhački orkestri će krenuti od hotela Excelsior do Trga Slobode gdje će održati zajednički promenadni koncert.

nas_svijet_je_glazba_Oravanka_nitra_XVII__Okrug_Budimpesta__2_

Podsjetimo, u protekle dvije godine, unatoč pandemiji, kontinuitet ovog festivala održan je u nešto skraćenom obimu. Ideja festivala je kroz gostovanja stranih orkestara povećati i sadržajno obogatiti kulturnu ponudu u predsezoni i međusobno upoznavanje glazbenika te razmjena iskustava u području kulturnog amaterizma.

VIDEO

Nastupima orkestara Oravanka i Nitra te orkesra XVII. Okruga Budimpešte otvoren Naš svijet je glazba

Više sa portala poduckun.net ...