[FOTO/VIDEO] Jed Becker's Group napravio sjajan intro u Jerry Ricks Blues Festival

Autor: Nikola Cvjetović 15.07.2023

Jed Becker's Group

Kako je proteklo druženje u Klani pogledajte u video prilogu i fotogaleriji...

Klana - Jed Becker's Group napravio je sjajnu uvertiru u prvoj 'warm up' večeri ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala. Uvijek dobri domaćini iz Klane i ove godine su dočekali blues karavanu na najsjevernijoj festivalskoj pozornici, a sjajnom svirkom odužili su im se Emir Grozdanić (gitara, vokal), Tonči Grabušić (bubanj) i Damjan Grbac (bas gitara).

Širenje 'evanđelja po Jerryju' nastavljeno je na Gradini u Klani, a da će grijanje biti potrebno sugerirala je živa na termometru koja je prve taktove s bine dočekala na ugodnih 20 Celzijevih stupnjeva.

Blues standardi u izvedbi ovog energičnog tria zaokupili su pažnju cjelokupne publike, a ‘groove’ koji bend ima na bini nije ostavio ravnodušnim ni brojne glazbenike koji su došli podržati festival na Gradini. Redali su se brojni blues klasici poput ‘I Got My Mojo Workin’, 'The letter’, 'Rock me baby', 'Steady rollin' man', ‘Every day I have a blues’, ‘Route 66′, 'Mary had little lamb', 'I can't stand out', 'Cocaine', 'Matchbox', 'Susie Q' direktno se referirajući na blues velikane od Stevie Ray Vaughana, Erica Claptona, Rory Gallaghera, Jeffa Becka, BB Kinga…

- Sjajno nam je bilo i uvijek se rado odazovem pozivu organizatora. Ovo je fenomenalna lokacija kao i sam festival, poručio je nakon koncerta Emir Grozdanić. Svoje zadovoljstvo nastupom nisu skrivali niti preostali članovi banda, a kao kuriozitet vrijedi istaknuto da je neš prekaljeni bubnjar Tonči Grabušić premijerno zasvirao na Gradini,

Svoje zadovoljstvo s prvom večeri nisu krili niti umjetnički voditelji festivala, Damir Halilić Hal i Riccardo Staraj, istaknuvši kako ovo mjesto ima jednu posebnu energiju što se vidjelo i u samom nastupu Jed Beckersa.

- Emir i ekipa sjajno su napravili intro u festival, koji se ove nedjelje nastavlja na matuljskom Štacionu sa startom u 20.30 sati gdje će zasvirati Jure Černeha solo, Tomislav Goluban band te Riccardo Staraj & Midnight blues band feat. T. Goluban i Mauro Staraj. Otvorenje službenog djela festivala na rasporedu je 19. srpnja na maloj Ljetnoj pozornici u Opatija uz nastup Ane Popović i Dik Banovicha. Dan kasnije, 20. srpnja svira se u Lovranu, a nastupaju Trio 99th i The Highlanders. Katie Henry band i Zdenka Kovačiček blues band zasvirat će na draškoj rivi 21. srpnja. Dan kasnije blues karavana seli su se Kastav, a nastupaju Delta blues train, Baba Sissoko Mediterranean blues, dok će veliko finale uslijediti 23. srpnja uz Nicolas Kurelić band i King king, istaknuli su umjetnički voditelji Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal.

VIDEO

Jed Beckers Group napravio sjajan intro u Jerry Ricks Blues Festival

Više sa portala poduckun.net ...