[FOTO/VIDEO] Klapa Skalin slavila na 15. Maškaranom klapskom maratonu

Autor: Nikola Cvjetović 03.02.2024

Klapa Skalin

Snimku koncerta možete pogledati u nastavku, kao i veliku fotogaleriju...

Opatija - U prepunoj sportskoj dvorani Marino Cvetković održano je 15 izdanje Maškaranog klapskog maratona, jedinstvenog događaja u kojem se već desetljeće i pol uspješno spaja klapsko pjevanje i pusna tematika. I ove godine klape su bile vrlo maštovite, a raznovrsnost i duhovitost u izvedbama protezale su se od svinjogojstva, preko broda Galeb, pa sve do dalekog Nepala i Indije.

Klapa Kastav

Od sedam klapa koliko se u natjecateljskom djelu predstavilo publici, ukupnu pobjedu, odnosno najveći zbroj glasova publike i žirija odnijeli su dečki iz matuljske klape Skalin koji su se duhovito osvrnuli na problem nedostatka radne snage, drugo mjesto osvojila je klapa Kastav, a treće klapa Podvorje iz Kaštel Sućurca.

Po mišljenju publike prva dva mjesta jednaka su i ukupnim pobjednicima, dok je teće mjesto osvojila mješovita klapa Koštil s Korčule. Žiri je s prvim mjestom nagradio klapu Kastav, drugo je pripalo ekipi iz Skalina, a treće klapi Sv. Jakov iz Jadranova.

Zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem nije skrivao niti predsjednik žirija Nikola Peršić Niki koji je posebno pohvalio produkciju koja je po njegovim riječima bila najbolja do sada.

- Ovo izdanje je bilo najbolje do sad. Saka čast organizatorima, klapama i publici ki su zajedno meritali prvu nagradu za ovogodišnje izdanje, poručio je Niki.

Klapa Sv. Jakov

Uz Peršića, žiri su čini Damir Kedžo, Branko Uvodić, Andrej Baša, Barbara Udovičić, Ermina Duraj, Aleksandra Kućel Ilić, Mileva Pavlović, Mario Kružić, Marina Medarić, Slavica Mrkić Modrić i Tamara Klimko Černeka dok su ulogu voditelja ponovo sjajno iznijeli Dražen Turina šajeta i Mario Lipovšek Battifiaca.

Publiku je posebno oduševio nastup dječje klape Dominus koju pod vodstvom Maestre Anite Stupac Butorac, čine učenici osnovne škole Fran Franković iz Rijeke.

Za kraj dodajmo da je zagrijavanje odradila ekipa iz Sakraboyski Banda, a u revijalnom programu nastupila je klapa Opatija.

Snimku koncerta možete pogledati u nastavku, kao i veliku fotogaleriju...

VIDEO

Klapa Skalin ukupni pobjednici Maškaranog klapskog maratona

Više sa portala poduckun.net ...