[FOTO/VIDEO] "Mhmmm: Matter Otherwise" - U galeriji Laurus otvorena izložba mlade umjetnice Sare Salamon

Autor: Marin Aničić 10.12.2023

Pogledajte u našem video prilogu što nam je Sara Salamon rekla o izložbi provjerite u nastavku teksta...

Lovran - U galeriji Laurus možete pogledati izložbu mlade umjetnice Sare Salamon. Svojim radovima, po prvi put izloženim i prilagođenim ovom prostoru, pokušava osjetilno transformirati prostor te predmetima dati novo značenje. Ulazeći u galeriju osjetite miris vlage, iz klavira se čuje zvuk gitare, u desnom predjelu galerije se nalazi stup koji identičan nosivom, čak su i šalteri isti, ali ovaj novi se polako miče. Na zidovima vidimo komade betona, pored klavira je jedna velika zalijepljena sažvakana tirkizna žvakaća, na podu se nalaze isto betonski predmeti koji su, kako nam autorica objašnjava, uzrok tom mirisu koji nam utiskuje prvi dojam pri samom ulasku u galeriju. Izložene su i dvije velike fotografije snimljene u procesu stvaranja i dva kolaža. Ime izložbe je "Mhmmm: Matter Otherwise".

Sara nam je objasnila da ovim radom pokušava odreagirati na prostorom te da se bavi, kako to ona zove, izdajom medija to jest želi da se nešto ponaša suprotno onome što je. To je nešto čime se inače bavi u svom radu. Njen umjetnički izričaj prakticira u poljima različitih praksi kao vizualna umjetnica, montažerka i oblikovateljica pokretnih slika. Poseban interes nalazi u javnom prostoru i specifičnim lokacijama. Nagrađivana je za autorske i kolaborativne projekte poput 35. Salona mladih i 55. Zagrebačkog salona, a sudjelovala je na rezidencijalnim programima poput Q21, MuseumQuartier u Beču, Bergen Centre for Electronic Art u Norveškoj u sklopu Future DiverCities 2019. Diplomirala je na studiju Medijskih umjetnosti i praksi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Pogledajte u našem video prilogu što nam je Sara Salamon rekla o izložbi koju svakako i pogledajte do 5. siječnja 2024. Radno vrijeme galerije je utorkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati a četvrtkom i ponedjeljkom od 10 do 13 sati.

VIDEO

"Mhmmm: Matter Otherwise" - U galeriji Laurus otvorena izložba mlade umjetnice Sare Salamon

Više sa portala poduckun.net ...