[FOTO/VIDEO] Naš Svijet je Glazba protutnjao ulicama Opatije i Lovrana

Autor: Nikola Cvjetović 08.05.2023

Veliku fotogaleriju iz Opatije i Lovrana i videoprilog pogledajte u nastavku teksta...

Lovran - Brojni stanovnici i posjetitelji Opatije i Lovrana su nedjelju ujutro imati prilike vidjeti i čuti promenadni nastup orkestara koji su nastupali u sklopu Festivala 'Naš Svijet je Glazba'.

Nešto više od stotinjak glazbenika iz tri orkestra razveselili su prisutne ispred opatijskog mrkata, a onda krenuli put Slatine. Mimohodi orkestara su uvijek atraktivni, jer svaki orkestar pokaže svoje vještine sviranja i hodanja u formaciji. Zajednički nastup na kupalištu Slatina je pak bio glazbena poslastica - orkestri su izveli zajedničke koračnice, svaku pod ravnanjem jednog dirigenta, stvarajući tako jedan ogroman orkestar koji je opravdao geslo festivala: Glazba spaja i ruši granice, preskače govorne barijere i na neki je način univerzalni govor čovječanstva.

Zadnji čin ovog glazbenog vikenda na Liburniji održan je u Lovranu, gdje su orkestri prošli trasu glavnom ulicom spojeni u jednu cjelinu, da bi se na kraju još jednom odsvirale zajedničke koračnice i podijelili pokloni gostujućim orkestrima. Prisutnima su se tom prilikom obratili lovranski načelnik Simonič i njegov talijanski kolega iz Lavariana, a Festival je zatvoren zajedničkim izvođenjem himne Lovrana - Toronjerom.

- Iznimno smo zadovoljni posjećenošću koncerata na Festivalu, drago nam je da se ova vrsta muziciranja cijeni i da su važnost našeg Festivala prepoznali Grad Opatija, općine Liburnije, turističke zajednice te sponzori bez kojih ovakva serija događaja ne bi bila izvediva. Osim u Opatiji i Lovranu, naši gosti su nastupali u Matuljima i Mošćeničkoj Dragi te se kući vraćaju s uspomenama na predivni kraj koji su posjetili, a mnogi od njih će nam se vratiti kao turisti, ispričao nam je Kurti David, član orkestra.

Puhački orkestar Lovran se okreće novim projektima i nastupima, prvi od većih će biti Susret glazbi Istre koji se održati 27. svibanj u Bujama, a imat ćete ih prilike čuti na ljetnoj Balinjeradi, RetrOpatiji i mnogim koncertima tijekom sezone...

VIDEO

Naš svijet je glazba - gran finale @ Opatija, Lovran

Više sa portala poduckun.net ...