[FOTO/VIDEO] U Exportdrvu održana koncertna promocija nosača zvuka PjesmaRIca 2

Autor: Nikola Cvjetović 04.12.2022

Zapažene nastupe imale su i tri liburnijske škole: zbor OŠ Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije, zatim 'Lovranske črešnjice' te zbor OŠ Andrije Mohorovičića iz Matulja.

Rijeka - U prostoru bivšeg Exportdrva na Delti nedavno je održana koncertna promocija glazbenog albuma PjesmaRIca 2.

Nakon uspješnog projekta PjesmaRIca u kojem su solisti i zborovi osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije obradili, otpjevali i snimili nosač zvuka s obradama pop rock klasika riječke scene, tijekom prošle školske godine projekt se pod nazivom PjesmaRIca2 nastavio s novim pjesmama i novim školama naše županije, a sudjelovala je iz OŠ Mitnica iz Vukovara.

VIDEO

Idejna začetnica i voditeljica projekta je učiteljica Jelena Fabijan (OŠ Zamet), organizatorica promotivnog koncerta Ana Latin (Udruga za glazbeno – scensko stvaralaštvo „Arij“), a glazbeni producent cijelog projekta i aranžer svih pjesama je Darko Terlević (The Siids).

Na koncertu u Exportdrvu sudjelovalo je 20 izvođača, program su vodile učenice OŠ Nikola Tesla iz Rijeke pod mentorstvom prof. Irene Peić Rančić, soliste i zborove uživo su pratili uživo Darka Terlević na gitari, Dino Šimonović na perkusijama i Dorian Cuculić na klavijaturama. Prateće vokale pjevale su Lina Banić, Laura Valenčić i Leda Turato iz Kreativno – edukativnog centra „Glazbeni vrtuljak“ čija je mentorica Ana Matušan.

VIDEO

Zapažene nastupe imale su i tri liburnijske škole: zbor OŠ Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije pod mentorstvom Marine Dadić otpjevao je Šajetinu pjesmu MOJI KORAKI, zbor „Lovranske črešnjice“ iz OŠ Viktora Cara Emina iz Lovrana pod mentorstvom Natalije Banov zajedno s pjevačem grupe Grad Deanom Škaljcem otpjevao je pjesmu IMA LI NEŠTO, a zbor OŠ Andrije Mohorovičića iz Matulja pod mentorstvom Ivane Herman otpjevao je pjesmu MOJ GRAD Ri Vala, a u izvedbi im se na gitari pridružio i Vlado Simcich Vava (suautor uz Darka Terlevića).

VIDEO

Održana koncertna promocija albuma PjesmaRIca 2 @ Exportdrvo

Više sa portala poduckun.net ...