[FOTO/VIDEO] Predstava “Casabianca” godinu dana nakon ponovno oduševila rasprodanu i prepunu kastavsku Crekvinu

Autor: Ivana Grabar 22.08.2022

- Malo je reći da smo iznenađeni.. Zapravo smo oduševljeni! Nismo ni sanjali ovakav uspjeh predstave, rekli su Irena Grdinić i Mario Battifiaca.

Kastav - Možemo slobodno reći da je Casabianca, autorska predstava Irene Grdinić i Maria Lipovšeka Battifiace totalni hit! Predstava je to koja je nakon godinu dana od premijerne izvedbe upravo u Kastvu - sinoć na istom tom mjestu, kastavskoj Crekvini, ponovno potvrdila koliki ogroman interes publike ima! S 59 prikazivanja do sad, 59 rasprodanih i prepunih svih gledališta sinoć je Crekvina opet bila puna kao šipak, a za predstavu se tražila karta više. U čemu je tajna? Postoji li uopće tajna ili je predstava jednostavno toliko dobra da je svi žele pogledati?

Vjerno pretočeno putovanje kroz život jednog običnog bračnog para Irena i Mario (Đurđa i Franko) su na posebno zabavan i humorističan način uspjeli prikazati kako taj zajednički život izgleda u četiri zida mnogih parova, a u svemu tome se mnogi parovi mogu i prepoznati. Kako oni stariji, tako i oni mlađi. I naravno, svemu tome se nasmijati do suza. Jer sve je to život, a kako kažu Đurđa i Franko u predstavi: U tom životu uvijek neki k….!

Prije predstave u Kastvu razgovarali smo s autorima, ujedno i glumcima Casabiance. Pitali smo ih jesu li uopće očekivali toliki uspjeh i interes kada su prije točno godinu dana stali na daske i odigrali prvu predstavu na Crekvini, kako se osjećaju, te kakvi su im planovi za dalje. Evo što su nam rekli Irena i Mario:

-Malo je reći da smo iznenađeni.. Zapravo smo oduševljeni! Nismo ni sanjali ovakav uspjeh predstave. Stvarali smo ju da bismo sebe zabavili, u vremenu lockdowna, i na svakoj smo se probi sami sebi smijali, pa smo mislili - valjda će još kome biti smiješno... Ali ovakav interes publike je nadmašio sva naša očekivanja. U godinu dana odigrali smo 59 predstava! Igrali smo u kazalištima, domovima kulture, dvoranama, hotelima, na trgovima, na rivama, igralištima, boćalištima, čak i u adrenalinskom parku. I ono što nas uvijek iznenadi - po objavi mjesta predstave, ulaznice se rasprodaju najviše u par dana... Veliko nam je iznenađenje velika ljetna pozornica u Opatiji, gdje je 2 tisuće ulaznica rasprodano 10 dana prije predstave. Već se pomalo i čudimo takvom interesu, na svakoj nam se predstavi javljaju ljudi koji su je došli gledati po drugi, treći put. Predstava se tijekom godine dana malo produžila...zapravo poduplala. Al ne zato što je nešto nadodano u sadržaju ili likovima, već se mi zanesemo u uloge, pa improviziramo i reagiramo na način kako bi to činili Đurđa i Franko. Namjera nam je tijekom zime malo igrati i u ostatku Hrvatske, krajem listopada planiramo izvesti predstavu u Zagrebu, a onda sljedeće godine napraviti malu turneju po Americi. Jer Đurđa i Franko ne moru stat doma!

Fantastična “Casabianca” s pregršt humorističnih scena, izvrsnom glumom Irene i Maria, sinoć je ponovno za kraj dobila ovacije publike. Dragi naši Irena i Mario želimo vam još puno rasprodanih predstava i aplauza jer vas dvoje to zaista zaslužujete! Kako je bilo sinoć u Kastvu, pogledajte u nastavku.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...