[FOTO/VIDEO] Proslavljen veliki jubilej KUD-a 'Lovor' – 75. obljetnica postojanja obilježena koncertom mješovitog pjevačkog zbora

Autor: Nikola Cvjetović 25.11.2023

KUD „Lovor“ je tijekom ovih godina, nastupajući diljem Lijepe Naše, uspostavio suradnju sa sličnim društvima, a isto tako pozivao mnoge zborove i klape na uzvratna gostovanja u Lovran. Kako je protekla svečanost koji je vodila Sanja Albaneže provjerite u video prilogu i foto-galeriji...

Lovran – Sinoć je u kinu „Sloboda“ u Lovranu proslavljen veliki jubilej Kulturno-umjetničkog društva „Lovor“ – 75. obljetnica postojanja koja je obilježena koncertom mješovitog pjevačkog zbora.

Tijekom minulih 75 godina postojanja lovranski je zbor ostvario veliki broj samostalnih koncerata sudjelujući na brojnim manifestacijama i smotrama, na danima Općine Lovran, na Marunadama, za blagdane u više crkava diljem Liburnije, na izložbama i čakavskim večerima gdje je uz zborno pjevanje, čuvajući tradiciju našega kraja, promicao i domaću besedu.

Na svečanom koncertu zbor KUD-a Lovor, pod dirigentskom palicom prof. Ariane Bossi, predstavili su se bogatim, za ovu prigodu posebno pripremljenim repertoarom, uz pratnju pijanistice prof. Vjere Lukšić. U programu su nastupili i gosti: Mauro Staraj, Karla Pupis, Maria Baldini i Andrej Grlaš.

KUD „Lovor“ je tijekom ovih godina, nastupajući diljem Lijepe Naše, uspostavio suradnju sa sličnim društvima, a isto tako pozivao mnoge zborove i klape na uzvratna gostovanja u Lovran.

Pritom su stečena dugogodišnja prijateljstva, posebno na inozemnim gostovanjima. Četiri su puta gostovali u Njemačkoj u gradu Schwanewede, zatim u Gropadi u Italiji, u Bleiburgu u Austriji, kao i u nekoliko gradova u susjednoj Sloveniji. Zbor je posebno ponosan na nastupe u Mađarskoj, u 17. Okrugu Grada Budimpešte, pobratimljenom okrugu Općine Lovran, a gdje su pet puta sudjelovali na smotri zborova povodom blagdana Duhova. Nastavku tako uspješne suradnje nadaju se i u 2024. godini.

Na svečanosti su dodijeljene i zahvalnice članovima zbora: Nadi Čepar, Božici Duvnjak, Ondini Draščić, Karmeli Zetller, Kati Klanac, Dariji Šebalj, Mireli Biro, Ivanki Havliček, Branki Širola, Zdenki Petričić, Janji Smolčić, Romini Tončinić, Jasni Prša, Goranu Vukoviću, Velimiru Bačiću, Vladi Vukoviću, Davoru Periši, Alojzu Novaku, Marinku Kumriću i Tomislavu Peranoviću.

Plakete za dugogodišnje sudjelovanje dobili su Stanko Fatur, 60 godina članstva, Milan Brubnjak, 30 godina članstva i Davor Stambulić, također 30 godina članstva. Plakete su dodijeljene i posthumno Dariu Zoviću, Fabijanu Brubnjaku i Mari Žužić.

Zahvalnice za dugogodišnju podršku u radu i djelovanju društva su dodijeljene Općini Lovran, TZ-u Općine Lovran, dok su Agoston Gergely, Cvjetana Miletić, Silvana Stiglić, Sanja Albaneže, Foto Luigi, velečasni Matija Rašpica, Ariana Bossi, Vjera Lukšić te Slovensko kulturno društvo Snežnik i Planinarsko društvo Knezgrad dobili zahvalnicu za uspješnu suradnju.

VIDEO

Proslavljen veliki jubilej Kulturno-umjetničkog društva „Lovor“ – 75. obljetnica postojanja obilježena koncertom mješovitog pjevačkog zbora

Više sa portala poduckun.net ...