[FOTO/VIDEO] Sjajnim nastupom uz brojne goste Šajo obilježio tri desetljeća uspješnog rada

Autor: Nikola Cvjetović 18.11.2023

Večer koja je brojne posjetitelje odvela na tridesetogodišnje putovanje u prošlost ispunila je sva očekivanja, ali i evocirala brojene uspomene koje ih vežu uz Šajotove pjesme.

Rijeka - U prepunom Pogonu kulture sinoć je Dražen Turina Šajeta proslavio 30 godina uspješnog estradnog rada, odnosno, ako ćemo citirati Francija Blaškovića tri desetljeća kako je 'estradnom merdariju rekao - da'. Uz brojne goste koji su obilježili Šajotovu glazbenu karijeru, opatijski kantautor predstavio je svojevrsni best off presjek karijere čiji počeci sežu u vrijeme kad je s Dejanom Adamovićem Devom i Alenom Larom Slimom osnovao Yarse.

Koncert je otvoren prvim Šajotovim svehrvatskim hitom 'Moji koraki', s odličnog albuma 'Blues berača šparuga', a do bine je kroz publiku stigao na ramenima višestrukog svjetskog prvaka u windsurfu, Enrica Marottija. Nakon toga uslijedile su Leteća Barbara, Marinero, Košulja plava, zatim Jazz konoba i Evergrin koji je izveo uz Puhački orkestar Lovran uz nezaobilazni dodatak Toronjere, Lungo mare i prepjev On me voli.

VIDEO

Va oštarije, Nas četiri, Šajo, Šajo i L'Armonica Triestina izveo je uz pomoć Elia Piska i Denija Čopa, Mauro Staraj pridružio se Šajotu prilikom izvedbe pjesme Bez naslova te Lovranskih črešanja, a Božić je judi su izveli Dule i Bonaca te Mješoviti pjevački zbor Štorija iz Rukavca. Punk set uz Shaionese donio je Dva banja, Trinajstićku, Cice i guzice, Va oštarije, Anarhija va Pojahan, dok je sama završnica donijela prekrasnu baladu Biš ga prevarela te Party za ekipu i Moji koraki...

Večer koja je brojne posjetitelje odvela na tridesetogodišnje putovanje u prošlost ispunila je sva očekivanja, ali i evocirala brojene uspomene koje ih vežu uz Šajotove pjesme.

VIDEO

Sjajnim nastupom uz brojne goste Šajo obilježio tri desetljeća uspješnog rada

Više sa portala poduckun.net ...