[FOTO/VIDEO] Sjajnim nastupom Zdenke Kovačiček i regionalnih blues snaga okončan Jerry Ricks Blues Festival

Autor: Nikola Cvjetović 25.08.2023

Kako je protekla završna večer u Dragi provjerite u video prilogu i velikoj fotogaleriji...

Mošćenička Draga - Sinoć je Draga ponovo živjela blues, a povod ovom glazbenom druženju bila je draška večer ovogodišnjeg Jerry Ricks blues festivala koja zbog vremenskih neprilika nije održana u izvornom terminu. Pod nazivom After Jerry Ricks Festival nastupila su već dobro poznata blues imena u našem kraju predvođena Zdenkom Kovačiček i Greenhouse blues bandom. Zagrijavanje za završnu večer započelo je prije desetak dana u caffe baru Velebit, nastavljeno u Iki, da bi vrhunac doseglo sinoć na draškoj rivi.

Večer je otvorio Jure Černeha svojim akustičnim bluesom, a publici se predstavio obradama blues klasika. Jure nije skrivao zadovoljstvo nakon nastupa te je uz zahvale organizatorima pohvalio publiku koja je sinoć stigla u Mošćeničku Dragu. Nastavak večeri donio je nastup domaćina i jednog od umjetničkih voditelja - Riccarda Staraja i njegovog midnight blues banda. U sitno izmijenjenoj postavi Staraj je odsvirao repertoar sačinjen od autorskih pjesama i brojnih obrada.

- MilSim da je ove godine Jerry Ricks Blues Festival imao jedno od najboljih izdanja, a to ej i potvrdila ova večer. Sve pozornice su bile dupkom pune, od Mošćeničke Drage do Kastva, a ove godine smo potvrdili da eje ovaj festival najjači, ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom dijelu Europe, napomenuo je Staraj.

Večer je zaokružila legendarna pjevačica Zdenka Kovačiček koja je i spustila zastor na ovogodišnje izdanje Jerry Ricks Blues Festivala.

- Super je što se ovo njeguje i nastavlja. Da festival nosi ime čovjeka koji je svoj život posvetio bluesu i koji je volio ovaj kraj i završio život u njemu, poručila je Zdenka Kovačiček po završetku nastupa.

VIDEO

Sjajnim nastupom Zdenke Kovačiček i regionalnih blues snaga okončan Jerry Ricks Blues Festival

Više sa portala poduckun.net ...