[FOTO/VIDEO] “Smije se more – Sorride il mare”: Održana promocija dvojezične zbirke poezije Nadije Rubeše

Autor: Nikola Cvjetović 08.05.2022

nadija rubesa promocija zbirke pjesama moscenicka draga  2

Učenici Osnovne škole Eugen Kumičić, Vita Senčić, Beatrice Staraj, Mario Vukmanović i Toni Frolja, izveli su recital čakavske poezije. Kako je protekla promocija zbirke pogledajte u priloženom video prilogu...

Mošćenička Draga – U Zgradi javne namjene predstavljena je dvojezična zbirka poezije autorice Nadije Rubeše, “Smije se more – Sorride il mare”. Petnaest pjesama na hrvatskom standardu prevedenih na talijanski jezik što nam je upriličio književni prevoditelj, književnik i novinar Giacomo Scotti koji je na otvorenju i pročitao jednu pjesmu iz zbirke, pjesmu “Čekanje - L`Attesa”. Učenici Osnovne škole Eugen Kumičić, Vita Senčić, Beatrice Staraj, Mario Vukmanović i Toni Frolja, izveli su recital čakavske poezije.

nadija rubesa promocija zbirke pjesama moscenicka draga  3

Izvanredna profesorica, dr.sc. Vjekoslava Jurdana je kao teoretičarka književnosti iznijela stručni osvrt na recentni Nadijin književni rad, kako ga je nazvala “pjesničkom rukoveti”. U svom izlaganju ističe kako je zbirka složena iz dvaju zbirki pjesama i neobjavljenih radova koje je odabrao Giacomo Scotti. Rukovet je podijeljen u tri cjeline: Moje selo malo – Il mio villaggio, Onkraj duge – Al di la del arcobaleno i Kao nekada – Come una volta. Kako Vjekoslava ističe, poezija je prepjevana na talijanski jezik pa se može reći da sadrži trideset pjesama. Načelnik Riccardo Staraj, inače poznat i u književnim krugovima proveo nas je kroz stvaralaštvo Nadije Rubeše i pročitao nam svoj osvrt na rad književnice. Više možete pogledati u našem video prilogu.

VIDEO

Promocija knjige 'Smije se more' autorice Nadije RubešePromocija knjige 'Smije se more' autorice Nadije Rubeše