[FOTO/VIDEO] U Galeriji Laurus održano iznimno glazbeno druženje uz KUD Učka iz Matulja

Autor: David Kurti 09.11.2022

Puhački orkestar Lovran se pak predstavio kroz svoje najmlađe članove – članice internog tečaja koje su izvele nekoliko skladbi na flautama i pokazale da je budućnost orkestra sigurna.

Lovran - Iznimno glazbeno druženje održano je u Galeriji Laurus – KUD Učka iz Matulja održao je koncert na kojem je izveden izbor iz bogatog glazbenog opusa. Koncert je organiziran u suradnji s Puhačkim orkestrom Lovran, a povod je činjenica da su oba glazbena društva ove godine jubilarci – KUD Učka slavi 60 godina postojanja, a Puhački orkestar Lovran 110 godina od prvog nastupa.

Članice KUD-a Učka su se publici u prvom dijelu predstavile skladbama primorskog podneblja s naglaskom na domaće autore i narodne napjeve, a nakon toga su posjetitelje povele na glazbeno putovanje širom svijeta.

Puhački orkestar Lovran se pak predstavio kroz svoje najmlađe članove – članice internog tečaja koje su izvele nekoliko skladbi na flautama i pokazale da je budućnost orkestra sigurna. Naime, u internom tečaju svoje glazbeno znanje i umijeće savladava tridesetak članova, a u tijeku je upis novih tečajaca.

Koncert je održan uz pomoć Općine Lovran i programa Kulturna mreža PGŽa, a želja obje udruge je da se suradnja nastavi na novim budućim projektima.

VIDEO

U Galeriji Laurus održano iznimno glazbeno druženje uz KUD Učka iz Matulja

Više sa portala poduckun.net ...